Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Open DNS


Angellion

Rekommendera Poster

Hej. Hur funkar open DNS ihop med en Technicolor router 799vac? Kan man ändra inställningar så att det loggas besökta webbsidor från T.ex en surfplatta som är ansluten till samma wi-fi som mig? Jag vill kunna se besökta webbsidor, inga lösenord eller sånt. Bara www. adresserna på sidorna som besöks på nätverket hemma. Är det i routern som jag ändrar inställningarna, och sen loggar jag in på mitt konto på opendns och ser vilka sidor som besökts? //Väldigt tacksam för svar:)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om du ställer in dns i routern och surfplattan använder sig av samma inställningar så kommer du i Open DNS statistik se att domänerna slagits upp, men du kommer inte kunna se vilken sida på den aktuella domänen som besökts.

 

Till exempel kan du se att eforum.idg.se slagits upp, men du kommer inte kunna se vilka trådar en person läst för det är ingenting som loggas i en DNS.

 

Sen kan man ganska enkelt komma runt det genom att ställa in egna inställningar i surfplattan om man vill.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ok, men jag behöver inte se vad som kollats på hemsidan, jag vill bara se vilka sidor som besökts, inte vad som gjorts på dom liksom.. Men det är i routern som jag ska ändra inställningarna väl? Och sen så undrar jag hur avancerat det är? Har inte jättestor datavana.. Blir det fel så är det väll "bara" att skriva tillbaka värdena som var innan? Eller är jag helt ute och cyklar? Tacksam för svar från er som kan detta betydligt bättre än mig:)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nu hittade jag ingen manual för just den routern, men du loggar antagligen in på den via http://192.168.1.1 eller http://192.168.0.1 exakt vilken länk varierar beroende på vilka inställningar man har,

 

Nu blir det en rejäl chansning eftersom jag inte vet hur det ser ut i den routern, men du vill nog hitta en kategori eller liknande som heter något i stil med WAN. Där bör du få ett val om att använda automatiska dns inställningar eller ange egna. Då väljer du att ange egna och matar in Open DNS nummer och routern kommer vilja starta om efter det. När den är omstartad så kör du via Open DNS.

 

Vill du backa så gör du om samma steg fast väljer automatiska inställningar.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ok, tack! Vet hur jag loggar in på routern, så jag ska prova detta sen och se om det går att "ställa om" den. Kommer det märkas på telefonerna och surfplattorna som är anslutna till nätverket hemma, eller funkar dom precis som vanligt? Eller måste man "godkänna" nån förfrågan efter man har ställt om den?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om allt gått bra så märks det ingenting. Ibland kan Open DNS ge intrycket av att saker och ting laddar snabbare, men det händer bara om den DNS man redan har är riktigt kass.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...