Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ny Zenbook med Combo jack - vanliga lurar funkar ej


JohnRick

Rekommendera Poster

Enligt titel:

 

Införskaffade en liten ASUS Zenbook 510 (i7, 16 GB RAM, 512 SSD, NVidia GTX960m 2GB etc.) att ha som backup-studiodator i annan lokal.

 

Har förstått att det är ett s.k. combojack på denna för att ansluta mickheadset med tre poler o.d.

 

Mig veterligen ska det heller inte vara några problem att ansluta vanliga referenslurar med 3,5 mm-kontakter, men det är det uppenbarligen då inget ljud kommer ut. I början fick jag upp en dialogruta som frågade om det jag anslöt var hörlurar, högtalare eller headset, varpå jag valde det förstnämnda utan framgång. Provade även de andra alternativen. Ingenting. Nu kommer inte dialogrutan upp överhuvudtaget när jag ansluter så inget kan väljas. Inget ljud.

 

Nämnas bör att jag givetvis har ljud ut i datorns inbyggda högtalare som vanligt, och jacket verkar vara ok, då den inbyggda funktionen som sänker ljudet till 80% när jag drar ut visas vid volymikonen.

 

Input? Eller är det att kassera skiten som gäller?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Uppdatering:

 

Avinstallerade och återinstallerade Realtek-drivrutinerna vilket fick dialogrutan att återkomma. Kan dock fortfarande inte få ut något ljud, vare sig jag ansluter hörlurar (och väljer hörlurar), eller ett telefonheadset med tre poler (och väljer headset).

 

Vad gör jag?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Pelle Penna

Har du kollat att högerklicka på högtalarikonen och kollat dina uppspelningsenheter

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja självklart. Det är Realteks HD Audio som också ger utslag vid uppspelning i alla lägen. Det är combojacket som är ett aber.

Skulle det finnas fler där menar du?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...