Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
JohnRick

Ny Zenbook med Combo jack - vanliga lurar funkar ej

Rekommendera Poster

Enligt titel:

 

Införskaffade en liten ASUS Zenbook 510 (i7, 16 GB RAM, 512 SSD, NVidia GTX960m 2GB etc.) att ha som backup-studiodator i annan lokal.

 

Har förstått att det är ett s.k. combojack på denna för att ansluta mickheadset med tre poler o.d.

 

Mig veterligen ska det heller inte vara några problem att ansluta vanliga referenslurar med 3,5 mm-kontakter, men det är det uppenbarligen då inget ljud kommer ut. I början fick jag upp en dialogruta som frågade om det jag anslöt var hörlurar, högtalare eller headset, varpå jag valde det förstnämnda utan framgång. Provade även de andra alternativen. Ingenting. Nu kommer inte dialogrutan upp överhuvudtaget när jag ansluter så inget kan väljas. Inget ljud.

 

Nämnas bör att jag givetvis har ljud ut i datorns inbyggda högtalare som vanligt, och jacket verkar vara ok, då den inbyggda funktionen som sänker ljudet till 80% när jag drar ut visas vid volymikonen.

 

Input? Eller är det att kassera skiten som gäller?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Uppdatering:

 

Avinstallerade och återinstallerade Realtek-drivrutinerna vilket fick dialogrutan att återkomma. Kan dock fortfarande inte få ut något ljud, vare sig jag ansluter hörlurar (och väljer hörlurar), eller ett telefonheadset med tre poler (och väljer headset).

 

Vad gör jag?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja självklart. Det är Realteks HD Audio som också ger utslag vid uppspelning i alla lägen. Det är combojacket som är ett aber.

Skulle det finnas fler där menar du?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...