Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Rekommendera Poster

Hej

 

Jag har hjälp en kompis med en total systemåterställning av en gammal Vista-dator.

Därefter har jag hämtat och installerat alla tillgängliga uppdateringar.

 

Men nu har jag ett skumt problem! Det går inte att installera msi-filer. När jag dubbelklickar på dem går muspekaren till vänteläge ca 4-5 sekunder och sedan händer ingenting.

 

Jag har provat att installera samma filer på en annan gammal Vista-burk utan problem.

 

Någon som har en lösning på detta skumma problem?

 

Erik

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Efter att du klickat på din msi-fil. Öppna startmenyn och sök fram event viewer. Jag tror den heter Loggboken på svenska. Sen väljer du kategorin Windows loggar/Applikationer. Förhoppningsvis så har du en post där som är markerad som error eller information kring msi, det borde vara programmet msiexec som loggat något.

 

Klistra in vad som står där här så ska vi se om vi inte kan klura ut vad felet är.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej igen

 

Efter ytterligare jämförelser mellan problemdatorn och min egen Vista-burk upptäckte jag att min burk hade SP-2 installerad medan problemdatorn bara hade SP-1.

 

Visserligen hade jag installerat alla tillgängliga uppdateringar, men för att testa hämtade jag SP-2 och installerade denna, en lååångsam procedur.

Efter detta körde jag uppdateringarna på nytt och efter att ha installerat 176 uppdateringar (även det flera timmar) så var det dags för test.

 

Nu fungerade installationen av msi-filerna!

Jag betraktar problemet som löst.

 

Erik

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej igen

 

Efter ytterligare jämförelser mellan problemdatorn och min egen Vista-burk upptäckte jag att min burk hade SP-2 installerad medan problemdatorn bara hade SP-1.

 

Visserligen hade jag installerat alla tillgängliga uppdateringar, men för att testa hämtade jag SP-2 och installerade denna, en lååångsam procedur.

Efter detta körde jag uppdateringarna på nytt och efter att ha installerat 176 uppdateringar (även det flera timmar) så var det dags för test.

 

Nu fungerade installationen av msi-filerna!

Jag betraktar problemet som löst.

 

Erik

så bra och intressant att komma ihåg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...