Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Inkrementell backup


Pensionist

Recommended Posts

Jag har förstått att detta är en form av successiv backup där endast det som är nytt sedan förra backup en kommer med och läggs till. Man slipper alltså en mängd dubbletter. Men - innebär detta också att de filer som jag tar bort från hårddisken försvinner ur min backup? Vad händer med modifierade filer, finns både ursprungsfilen och den modifierade varianten i backup´en?

Link to comment
Share on other sites

Normalt när man använder ett backupprogram så tas första gången en fullbackup, sedan tas det inkrementella backuper, ca 5-6 gånger, innan en ny fullbackup tas, och sedan var 5-6 gång tas en ny fullbackup igen, och så snurrar det på så, det är oftast standard med denna cykel. Ja, tar du bort en fil från hårddisken, så ändras ju backupen för den inkrementella backupen, det är ju meningen så, den känner ju av att du gjort en ändring.

 

Om både den inkrementella och ursprungliga backupen finns kvar, brukar bero lite på hur man ställer backup-programmet, men i många sådana program brukar det vara standard att dom ligger kvar, man får manuellt rensa ur ibland, så håll koll på var backuperna hamnar. Senaste fullbackupen och två senaste inkrementella brukar vara lagom att spara löpande.

Så sparar jag i alla fall i mitt backupprogram. Två gånger i veckan går min backup på datorerna, nattetid, så slipper man eventuellt bli störd dagtid.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...