Just nu i M3-nätverket
Jump to content

USB hub


hup151_t

Recommended Posts

Kanske ute och cyklar i fel Forum men vi får väl se...

 

Läst i annons om en USB-hub VOONI med 7 portar och 3.0 som sätts direkt in i ett befintligt usb-uttag.  Om datorn är utrustad endast med 2.0 kan det verkligen bli 3.0 ut efter hubben? Måste det inte vara 3.0 i datorn också? Visst måste det väl fungera att ladda t ex flera mobiltelefoner också? Laddas en mobil snabbare med 3.0??

Link to comment
Share on other sites

Pelle Penna

Mer än 2.0 kan du inte få ut från ett usb 2.0.

Du kan ladda flera telefoner OM ditt usb uttag har kraften. Telefonen laddas inte snabbare utan det är en standard på dessa uttag, MEN man måste tänka på att det går att överanstränga en usb-port med felaktiga kablar och då ryker den.

Link to comment
Share on other sites

Flyfisherman

Du bör i såfall ha en USB-Hub med separerat strömförsörjning och det är det väl på den som du tittat på?

http://www.coolstuff.se/Vooni-USB-hub-7-Portar

Funderar faktiskt själv på en sådan och min dator har USB 3.0 och annars är ju USB 3.0 bakåtkompatibel på din dator med USB 2.0 så Hubben skall fungera med USB 2.0 egenskaper men då: lägre hastighet och lägre strömuttag på USB 2.0 porten, men som sagt hubben verkar ju ha separat strömförsörjning till usb-portarna(?) men läs kommentarerna på sidan.

 

[Edit] Och annars finns ju usb-hubbar med separat strömförsörjing på Kjell http://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/datortillbehor/usb-tillbehor/usb-hubbar

Tex denna med extra USB-port för laddning (2A) vilket är långt mer än dom 0,5A som en vanlig standard USB 2.0 port direkt på datorn klarar http://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/datortillbehor/usb-tillbehor/usb-hubbar/plexgear-usb-3-0-hubb-4-vags-med-laddning-p61063

 

Se också detta om USB frågor och svar: http://m3.idg.se/2.1022/1.218622/10-fragor-om-usb

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...