Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Sidospegeln bil hårdplast fixa?


Dag Erlandsson

Rekommendera Poster

Dag Erlandsson

Upptäckte att bägge sidospeglarna på bilen såg ut som på Bif. Bild - dvs. Hårdplasten. Någon sa att det är solblekt - tycker dom ser blästrade ut... Hur som, kan jag själv åtgärda detta med nån spray utan att förstöra den övriga lacken?

post-54989-0-63215800-1457703970_thumb.jpeg

post-54989-0-10551100-1457703988_thumb.jpeg

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman

Ja detta är väl framsidan som utsatts för sand och grussprut från framförvarande bilar och därmed dels blivit "blästrade" av detta samt antagligen också har solens UV-påverkat lacken.

 

Ouch, hatar att så pass många bilar idag inte har stänkläppar! Bedrövligt att av alla lagar man ändrat så tog man bort lagen om stänklapp på bilarna nån gång på 90-talet och jag själv retar mig oerhört på detta, när man får all grus och sandsprut upp över huven och även att skärmkanterna på ens egen bil tar stryk, fast på min har jag faktiskt stänklappar.

 

Ja prova att polera detta med polermaskin: först med rubbing för att få bort dom ytligaste reporna samt få bort oxidskiktet som bildats, sedan vaxar du.

Rubbing tex. http://www.jula.se/catalog/bil-och-garage/bilvard/polering-och-vax/bilvax/rubbing-629345/

Vax tex. https://www.jula.se/catalog/bil-och-garage/bilvard/polering-och-vax/bilvax/hard-wax-629344/

Men det finns värre och dyrare naturligtvis tex. Turtle.

 

Det borde få till det mesta och att det ser bra ut, självklart bör du rubba och vaxa hela bilen men du kan ju börja med speglarna.

Mvh

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Du kan ju kanske kolla med en billackerare om råd vad man kan göra, lämnar man in, så gör dom ju på liknande sätt som Fly tipsar om, och då kostar det tyvärr.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Dag Erlandsson

Om jag tar Flyerfishermans förslag kan jag då använda min befintliga slipmaskin och köpa någon mindre atrapp för den som kan "göra jobbet"? Har en Bosh PMF 180E.

 

Kollade med en lackfirma, dom menade på att dom måste lacka? Märk väl att det inte är baksidan av spegeln utan det är kanten (hårdplasten) som "håller" spegeln (resten är smuts) samt plasten mot bilen. Men av vad jag förstår av Flyerfisherman så behövs endast ovannämnda och ingen färg?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman

Kan tyvärr inte svara på detta, finns det polertrissa och "duk" som tillbehör?

Se denna guide: http://stackenbilvard.se/Showartikel.asp?id=5&sprakkod=SV

 

Antagligen kan du behöva att komplettera med färg om reporna gått så djupt att grundfärgen lyser igenom (?), men att först köra med rubbing för att polera bort dom ytligaste reporna samt oxidskiktet, sedan ser du ju hur resultatet blir, därefter vaxar du och polerar.

 

Beroende på hur gammal bil du har, hur mycket pengar du är villig att spendera på detta, så kan ju det räcka för att det skall bli bra ändå.

 

Eller att du kan ju maskera allt runtikring och köpa en sprayburk på Mekonomen eller Autotjänst Laitis alt. orginalbilhandlaren, färgkoden står tryckt antingen på en plåt bak i reservhjuls baljan eller i motorrummet.

 

Mvh

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om det blir "rätt" färg när den är våt så går det att polera men om det fortfarande är metallfärgat så måste det lackas.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...