Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Windows 10 inloggning!


riga

Recommended Posts

Hej!

 

Vid installation av Win 10 så blev lösenordet för inloggningen för avancerat så nu vill jag ändra detta till

något enklare eller helt ta bort det. Det är lösenordet till inloggningen som man möter först efter att man slagit på datorn.

Tidigare versioner har det varit enkelt. Nu när man öppnar inställningar och inloggningsalternativ så känns det lite oroligt

att veta exakt var man skall välja och göra så man inte ställer till det? Jag har upplevt att ändra man i Win10 så kan det medföra

att det ändras på något annat ställe.

Bifogar en fil.

 

 

Hoppas om hjälp.

 

 

Tackar på förhand/Hasse

Skärmdump.docx

Link to comment
Share on other sites

Hej!

 

Här är rigas bild så att andra inte behöver starta ett ordbehandlingsprogram för att se den.

Skärmklipp.PNG

 

I Windows 10 finns det två olika typen av konton, dels Microsoft-konton där man loggar in med en e-postadress och dels traditionella lokala konton som i Windows 7 och tidigare.

 

Om man har ett Microsoft-konto bör man ha ett starkt lösenord så att ingen kan hacka kontot och komma över ens mejl, OneDrive och annat som är knutet till det. Då kan man välja att logga in med en PIN-kod i datorn och det gör du genom att klicka på knappen Lägg till i din bild.

Om man har ett lokalt konto kan man man byta till ett enkelt lösenord, t ex bara ett tecken, genom att klicka på knappen Ändra i din bild.

 

Det går också att välja att Microsoft automatiskt ska logga in på ens konto när man startar datorn. Tänk då på att det också gäller en tjuv om datorn stjäls. Sidan //eforum.idg.se/topic/340810-guide-logga-in-i-windows-automatiskt-utan-att-ange-l%C3%B6senord/ beskriver hur man gör det. Glöm inte bort lösenordet bara, vilket är lätt hänt när man inte behöver använda det under lång tid.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...