Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Far Cry Primal - extremt kul


Flyfisherman

Recommended Posts

Flyfisherman

Oj, säger jag bara...

 

https://www.youtube.com/watch?v=LJ2iH57Fs3M

 

 

Far Cry 4 var (är?) ju i sin klass

https://www.youtube.com/watch?v=-HIuZevwojA

 

Men Far Cry Primal är nästan ännu bättre. Kampanjen spelar man inte ut på en kafferast (liksom i Far Cry 4) - tar säkert några månader för mig i vart fall: med alla sidouppdrag, uppgifter, fritt utforskande av hela landet, innan man ibland väljer att ta sig an ett huvuduppdrag som för handlingen framåt.

Grafiken är precis lika extrem som i Far Cry 4, ja det bygger ju på Cryteks grafikmotor Dunia (skaparna av Crysis) med modifikationer.

Om man tex. står på en bergstopp och tittar nedåt tusen meter, så kan man faktiskt se hur vågorna på en stor sjö rör sig och när man förflyttar sig i terrängen svajar varje grässtrå och grenarna på träden.

 

Lägg märke till spjutbladet, fingrarna, nosen, ögonen och morrhåren på den Sabeltandade tigern, samt trädens barr/löv och grenar på nästa.

Detta är alltså screenshots inifrån mitt spel med Windows 10 Xbox Game app

post-73434-0-07489200-1457227401_thumb.png

post-73434-0-60494100-1457231303_thumb.png

 

Det som är utmärkande är språket. Det hela utspelar sig 10 000 år före vår tideräkning på en europeisk kontinent.

Då har Ubisoft (Kanada) haft ett antal språkforskare till hands och utvecklat ett eget språk som dom talar, ungefär som "man tror" att man skulle kunnat tala med ord som liknar fornnordiska och germanska språk, som för länge sedan är utdöda men som utvecklats till dom språk vi idag talar.

Det finns då hela tiden översatt i undertext - faktiskt på svenska också.

Detta i sig är ju en bedrift!

 

Nog om detta.

En test med inbyggda benchmarking i spelet:

Moderkort: Asus Z97 Deluxe

CPU: Intel Core i7 4790K @4,6GHz (ligger på runt 30-40 % belastning)

RAM: 16GB @ 2133GHz Cl 11

GPU: Asus Radeon R9 290 OC

Grafikdrivrutin: AMD Crimson Software 16.3 Hotfix

Upplösning: 1920x1080

Grafikinställningar: Väldigt hög

V-sync: Av

 

Benchmark:

Min: 55 FPS

Genomsnittlig: 79 FP

Max 82 FPS

 

Det finns helt klart utrymme hos mig för att sätta vissa grafikegenskaper till ännu högre under "Anpassad grafik", eller "Ultra" för dom med extrema eller dubbla grafikkort, men jag bara valde "Väldigt hög" och då är det vissa förutbestämda grafikegenskaper som sätts.

 

Spelet är lättdrivet (ja såklart, såvida man inte ökar på inställningarna): kräver endast 4GB RAM samt en moderat processor och grafikkort minimum kraven och bör kunna köras av dom flesta med normala grafikinställningar och ändå få en mycket bra upplevelse!

Mvh :)

Link to comment
Share on other sites

Flyfisherman

Men vad är handlingen egentligen? Är det bara grottmänniskor som jagar ulliga mammutar eller?

GameReactor Sverige recension (8/10) samt beskrivning på två sidor: https://www.gamereactor.se/recensioner/315873/Far+Cry+Primal/

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Far_Cry_Primal

 

Man måste alltså utföra olika uppdrag och hämta diverse nyckelfigurer hem till byn som skall byggas och för varje gång skall man nu eller senare uppgradera hyddan åt dessa vilket kräver olika saker som man först måste samla på sig.

Det i sin tur ger olika upplåsta färdigheter, som man sedan måste ut och samla in dom sakerna som behövs för att kunna aktivera dessa.

 

Och för varje gång man är ute och räddar någon så kommer den/dessa att öka på invånarantalet i byn, det ger också poäng samt att dessa hjälper till ännu mer att fylla på den dagliga ransonen av olika saker som behövs för att tillverka: färdigheter - jakt, strid, eller att hantera djur.

 

Däremellan så har man en massa sidouppdrag emellan huvuduppdragen att välja på och när man är ute och strövar omkring - vips ramlar man på en dold plats som skall/bör (man kan strunta i det också eller spara till senare) som skall utforskas med belöning och väldigt ofta är det fiender som tagit gisslan som man kan rädda eller välja att strunta i.

Eller så är man ute och letar nån helig artefakt

Hur mycket som helst. Måste vara tusen olika saker man kan göra .

I den bemärkelsen är det lika som Far Cry 4

 

Och bara för att man tämjt ett djur tex. en Grottbjörn som är värre än brunbjörn, betyder det inte automatiskt att alla grottbjörnar är tämjda - endast den man har i sitt förråd.

Och har man tex en varg, leopard eller jaguar med sig som man först måste tämja så står dessa lägre på "mat-kedjan" än en björn eller andra farligare djur sabeltandad tiger etc. men å andra sidan har då dom vissa andra egenskaper som inte björnen har som är långsam, klumpig, för mycket oväsen.

Så man använder strategiskt (max ett åt gången) dom tämjda djur man har i varje enskild situation.

 

Öppen bana utom när man befinner sig i uppdragszonen och dessutom bedårande vackra landskap - tills natten kommer och vargarna..

Antingen gillar man upplägget i Far Cry serien 3, 4 etc. med öppen bana med full frihet att utforska eller också inte.

 

Den stora skillnaden i Far Cry 4 är att det har multiplayer läge samt även i kampanjen så kan man välja att kalla på hjälp, tex, av en kompis eller okänd ute i 'cyber space' och även att där kan man sätta upp så att endast tex. några kompisar spelar ihop. Det har också en häftig map-editor där man kan skapa en helt egen karta och dela med sig utav eller ladda hem andras, dessutom kan man välja huvudspår i handlingen vid olika ställen och få olika avslut (rekommenderas att man spelar det flera gånger med olika val) vilket gör Far Cry 4 mer komplext och tar upp mycket mer diskutrymme, men jag gillar Far Cry Primal minst lika bra för att det är så annorlunda.

Mvh :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Hansen88a

Yep! Far Cry Primal är ett grymt spel! Kul setting på det hela. Det kommer ett liknande spel som du bör ha koll på som heter wild:

 

Link to comment
Share on other sites

Flyfisherman

Ha, det påminner ju i mångt och mycket om Far Cry Primal, upplägget, att man har en fågel att kalla på, tämja djur etc fast med rejält mycket sämre grafik och handling...? Verkar kopierat.

Är detta ett skämt? :unsure:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Flyfisherman

Huga.....

Jag blir nästan brydd, så fantastiskt kul detta är...

Är det någon annan här på forumet som har lust att delta, att hoppa in så att säga?'

Särskilt Far Cry 4!

eller Far Cry Primal, (fast det är ju klent stöd för multiplayer)?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...