Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Sture888

Den världsledande IT-floppen

Rekommendera Poster

Medan det diskuteras piratkopiering på olika håll och sajter stängs ner så fortsätter den enda sajten utan någon debatt.

 

Youtube

 

Massvis av piratkopierat materia,,  men Youtube slipper undan. Youtube har regler att upphovsrättsskyddat material är förbjudet, men youtube struntar i hur mycket illegalt som läggs ut.

 

Massa musikvideo på artister som inte ens varit döda över 70 år..Avspelad  musik till stillbilder

 

Youtube har blivit som Napster,, men det vill inte musik och filmindustrin stoppa

Inga rubriker och stor debatt.

 

Egentligen borde Youtube stängas ner för där ligger en massa illegalt material. Det lustiga är att det anses mer illegalt med fildelning och att konfiskera en server som är tom

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är helt lagligt att titta på allt material som ligger på Youtube.

Det är helt upp till dig som användare att avgöra om du lagligt kan ladda upp något för eget bruk, som du får göra. All annan diskution är onödig diskution. Om du anser att något bör anmälas och tas bort så finns det färdiga länkar för det längst ner på indexsidan.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om YouTube aldrig tog bort videos som inte är tillåtna att ladda upp till dem skulle de inte behöva t ex dessa hjälpsidor:

https://support.google.com/youtube/answer/2814000?p=c_strike_basics

https://support.google.com/youtube/answer/2807684

https://support.google.com/youtube/topic/2676339?hl=en&ref_topic=6151248

 

 

 

Videos uploaded to YouTube are scanned against a database of files that have been submitted to us by content owners.

https://support.google.com/youtube/answer/2797370?hl=en&rd=1

 

 

  • Fram till oktober 2014 har YouTube betalat ut över 1 miljard dollar till rättighetsinnehavare som valt att tjäna pengar på sina anspråk via Content ID sedan verktyget lanserades 2007.
  • Fram till juli 2015 har Content ID använts av över 8 000 partner, inklusive stora tv-kanaler, filmstudior och skivbolag. Tillsammans har de gjort anspråk på över 400 miljoner videoklipp, och på så sätt har de kunnat kontrollera sitt innehåll på YouTube och tjäna pengar på videoklipp med upphovsrättsskyddat material.

https://www.youtube.com/yt/press/sv/statistics.html

 

Du har alltså fel i ditt påstående att YouTube struntar i upphovsrättsbrott och i ditt påstående att musik- och filmindustrin inte vill stoppa upphovsrättsbrotten på YouTube.

 

Mer information:

 

Svensk lagstiftning är inte svartvit. Det är nästan alltid uppsåtet som avgör om någonting är olagligt eller inte. Exakt samma handling kan alltså vara både laglig och olaglig, beroende på varför du utför den. Det är exempelvis lagligt att vara drogpåverkad, om det inte varit din mening att bli det. Det händer att rattfyllerister frias, därför att det inte varit deras mening att köra rattfulla.

I fallet TPB så har tingsrätten och senare hovrätten gjort bedömningen att de hade uppsåt att hjälpa till vid spridningen av upphovsrättsskyddat material. Hade de plockat bort torrents från sökmotorn vid uppmaning från upphovsrättsinnehavaren, så hade de förmodligen inte suttit där de sitter idag. Då hade rätten gjort bedömningen att det inte varit deras syfte att sprida upphovssrättskyddat material och friat.

Skillnaden enligt lagstiftaren är alltså att YouTube tar bort filmer som strider mot upphovsrätten. Det gjorde inte TBP.

...

Man får också komma ihåg att upphovsrättslagstiftningen ser annorlunda ut i olika länder. USA har till exempel "fair use", något som inte finns här. Eftersom YouTube och de flesta upphovsrättsinnehavarna finns där blir det andra regler än de vi är vana vid.

...

Den stora skillnaden ligger i att youtube tar bort material på begäran medan TPB har hånat upphovsrättsinnehavare när de begärt att deras material ska raderas.

...

Samt att youtube betalar ersättning till upphovsrättsinnehavare som begär det, har förlorat ett antal rättstvister med totalt sett mer skadestånd än TPB, samt vunnit några rättstvister.

http://www.wn.se/t1045128.html

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skivbolag och filmbolag har full kontroll över youtube så att dom censurerar andras videor utan att google kan gör något åt det.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nöjesmassakern (1985) har en sketch om serien Dallas som inte kom med på DVD-boxen. sketchen ligger på nätet. Blev det plötsligt OK?

 

Finns inga rättigheter för SVT att sända Svenska Sesam eller DVD-box men en hel del sketcher men muppar finns på youtube

 

DVD-boxen med Fragglarna har bara 4 avsnitt 30 min när det ursprungligt är 9 avsnitt 30 min. Väldig mycket handling har gått förlorat. Finns på youtube och säsong 2 som SVT inte har visat.

 

Är det för att det är inskränkta svenneland som bara får lite till minne,, men köper jag mupparna och flagglarna i USA så blir det hela och de sketcher som var i Svenska sesam.

 

SVT har klantat sig med ett värdelöst avtal som inte får säljas komplett i vårt eget land på DVD.

 

Så vad är syftet att hänvisa till värdelösa hjälpsidor som youtube har när de inte bryr sig och rullar på tummarna?

 

Märker du inte hur mycket upphovsrättsskyddat material som finns på Youtube. Varför flyttar du fokuset till något annat som inte är det som diskuteras?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

SVT läger inte upp något på Youtube, så varför blanda in SVT för?

Hur SVTs regler och avtal fungerar har ingen ting med Youtube att göra.

Så lägg av med det snacket.

Du verkar påstod att Youtube info och regel inte är sanna.

Om någon tar en kopia från någon på skiv a och lägger upp på youtubeYoutube, har inte SVT ett dugg med att göra.

Det är upp till Youtube att ta ställning till, och eventuella anmällingar.

Om du tycker att det finns innehåll som bör ta s bort, anmäl då dom istället för att ha ovettiiga diskussioner här.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...