Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Virusskydd/Malware/Adware - vad behövs


Klippan

Rekommendera Poster

I bl a gratisprogrambiblioteket finns det olika sorters skydd till en PC. Som prenumerant på PCförAlla får man ju tillgång till Norton Security. Sedan finns ju Microsofts Defender, Spyboot. Adware o Malware skydd på olika sätt.

 

Spontant tycker jag att varje program som ska kolla om något är säkert borde lasta ned PC:n så att den går tyngre, och det borde vara önskvärt att ha så få utav dessa som möjligt men som ändå är täckande.

 

Vad behövs egentligen för ett bra skydd? Hur många (olika) program behövs?

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Svårt att säga hur mycket skydd någon behöver eftersom vi kan använda datorn rätt olika.

 

Eftersom du som prenumerant på PC för Alla får tillgång till Norton Security så kan du gott fortsätta med det. Börja med det. Men läs även här: https://ceciliasec.wordpress.com/rad/

 

Flera av de program som finns på marknaden utför både ett bättre jobb och utgör en mindre last för datorn än det skydd som Microsofts Defender erbjuder.

post-71662-0-31709500-1456167375_thumb.jpg

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Windows Defender kommer automatiskt att stängas av när Norton installeras för att det inte ska bli konflikter mellan de två programmen.

 

När det gäller kompletterande program så verkar Malwarebytes Anti-Malware (MBAM) göra ett bra jobb, även med de reklamprogram som många får problem med. Eftersom MBAM i gratisvarianten inte har något realtidsskydd kommer det inte att belasta datorn annat än när man själv säger till det att skanna en fil eller hela datorn, men det gäller då att komma ihåg att man ska skanna nedladdade filer och program med MBAM innan man öppnar dem resp. installerar dem.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...