Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Fel på touchpad på Asus Ultrabook


Yvonne56

Rekommendera Poster

Hej

 

Jag har en Asus UX31A och jag kan inte använda touchpad alls. Jag har uppdaterat, felsökt men får det inte att fungera. Förmodligen är det drivrutin som fattas men jag vet inte hur eller var jag kan hitta rätt drivrutin.

 

Någon som har förslag på vad som kan göras......

 

Yvonne//

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Asus Zenbooks har en funktion som tillåter att du kan stänga av touchpaden. Kolla bland funktionstangenterna (F1, F2 osv..) efter en liten symbol nedanför F#-siffran på någon av dessa tangenterna. Symbolen ser ut som en stilitserad touchpad med musknappar. När du hittat den ska du trycka Fn + den F# där du hittade symbolen så går förhoppningsvis touchpaden igång.

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

På f9-knappen finns en symbol som ser ut som en pekplatta, om det är den så har jag testat men inte fått det att fungera.....eller kan det vara en annan knapp?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har prövat samtliga förslag angående touchpaden på min ASUS men den har tydligen brakat ihop totalt så nu får jag nöja mig med att använda trådlös mus :thumbsdown: Tack iaf

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Slänger väl in en sista fundering apropå att du nämner att du har en trådlös mus. Jag antar här att det är en mus med en liten usb-ansluten mottagare/sändare till den. Det kan ju vara så att i datorns bios kan en inställning vara aktiverat som stänger av musplattan när en extern mus ansluts. Det lär väl också ske när en trådlös mus med usb-sändare/mottagare används. Så testa att koppla loss usb-anslutningen och starta upp datorn. Om den inte går igång så kolla om du behöver  aktivera musplattan via Fn + F9 som nändes i tidigare post i tråden.

 

Funkar inte detta så är det nog bara serviceverkstad som gäller.

 

 

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 2 veckor senare...
Postad (redigerade)

Hej igen

 

Nu har jag talat med ASUS support vid två tillfällen. Jag har fått drivrutin mailad till mig men det har inte hjälpt.

Det finns inte ngn garanti kvar tyvärr....

Ove, jag testade ditt tips med usb o mus, startade om o har även testat fn+f9 men icke......

 

Jag är lite "klåfingrig" när jag grejar med datorn så jag kanske har klickat i eller ur ngt som jag inte borde ha gjort...

Får se vad det kan kosta att lämna in datorn

 

Tack för alla tips :thumbsup:

Redigerad av Yvonne56
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Syns touchpad i enhetshanteraren?

 

Jag hade problem med min Acerlaptop efter win10 installationen. Det var att HDMI funktionen försvann. Senare kom några uppdateringar och då fick jag visserligen bild o ljud, men det "laggade" förfärligt. Provade med alla tänkbara drivrutiner. Till slut så testade jag att via enhetshanteraren att avinstallera bildskärmskorten. Startade om och körde CCleaner och så in med nya drivrutiner och vips så gick det. Det kan ju  vara något sådand spök i din burk också.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nej touchpad syns inte i enhetshanteraren...Där finns enbart   HID-kompatibel mus under rubriken Möss och andra pekdon....

 

Jag förstår inte sambandet med bildskärmskort och pekplattan? och varför CCleaner ? Många frågor ;)

 

Cecilia: Jag fick rådet av ASUS support att om filerna de skickade inte skulle hjälpa så tyckte dom att jag skulle avinstallera W10 och återgå till W8.1....men du menar att jag ska ta bort W10 och installera igen?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag kanske missförstod dig, jag uppfattade det som att du trodde att felet beror på att du hade ändrat något eller gjort något i Windows 10 och i så fall kan det ju räcka med att ominstallera Windows 10, Om det inte är så är det förstås annorlunda.

 

Har styrplattan någon gång fungerat i Windows 10 eller upphörde den att fungera samtidigt som du uppgraderade till Windows 10?

Hade du något antivirusprogram, brandvägg eller liknande installerat när du uppgraderade till Windows 10 (det är en vanlig felkälla)?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej

Plattan började krångla efter uppdatering av W10....det är i W10 som jag har grejat fram o tillbaka för att få plattan att fungera och i enhetshanteraren under möss och andra pekdon försvann en inställning vilket jag tror kan vara orsaken till problemet med plattan men jag är ingen expert på långa vägar.....jag kan mycket väl ha haft antivirus mm installerat när jag uppdaterade men minns inte 100%...

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej!

 

Om du vill göra ett nytt försök med Windows 10 och få standardinställningar så är en ominstallation av Windows 10 bra.

 

Om det gått mindre än en månad sen du uppgraderade till Windows 10 kan du återställa till Windows 8.1 här:

Inställningar - Uppdateringar och säkerhet - Återställ

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...