Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Firefox och Flash player - stänga av autoplay


Flyfisherman

Recommended Posts

Går det att stänga av automatisk uppspelning i Flash Player i Firefox av videoklipp när man besöker olika sidor.

Tex. en del tidningar man klickar på nån nyhet med ett klipp i, så startar videouppspelningen automatiskt när man enbart vill läsa texten - eller man kanske inte ens är intresserad av den artikeln när man kollat lite i ingressen.

 

Det är det särskilt irriterande på en av mina klenare maskiner som jag ibland använder mobil uppkoppling på och som har lite svårt att hänga med. Då kan man inte göra någonting innan klippet har laddat och startat och först efter ett längre tag kan man pausa uppspelningen och skrolla ned på sidan eller backa tillbaka. Dessutom tar det naturligtvis data ur surf-potten alldeles i onödan.

Link to comment
Share on other sites

Tack för tipset. :)

Jo det är en väg runt, dvs. Flash Player blir avaktiverad helt och vill man spela upp videoklippet måste man klicka på en dialogruta för att aktivera tillägget Adobe Flash Player.

Tillägg > Insticksmoduler > Flash Player > i rull-listen till höger => välj 'Fråga efter aktivering'

 

Så visst det fungerar, men jag håller med förste talare i den tråden att det är dåligt av Mozilla (eller är det Adobe som skall skämmas?) att inte ha så man kan stänga av autoplay funktionen och sedan bara klicka på Playknappen i Flash Player om man faktisk vill titta på ett videoklipp.

 

Återstår att se hur det är med HTML5 video-uppspelningar, det har jag inte tänkt på hur dessa uppför sig.

Mvh ;) .

Link to comment
Share on other sites

Förutom tillägget som det tipsas om i mbgtmaris länk så finns det andra tillägg som kan vara intressanta att kolla upp:

https://addons.mozilla.org/sv-SE/firefox/addon/flashblock Flash blockeras till du klickar på den video du vill se, används av många

https://addons.mozilla.org/sv-SE/firefox/addon/flashdisable/ en knapp i verktygsraden för att aktivera/inaktivera Flash

https://addons.mozilla.org/sv-SE/firefox/addon/low-quality-flash/ för att sänka kvalitén på Flash så den inte belastar datorn så mycket

Link to comment
Share on other sites

Fast jag installerade aldrig något tillägg, gjorde enligt instruktionen ovan och som stod i den tråden av mbgtmari.

Och detta fungerar väl i princip likadant; jag får en fråga om jag vill aktivera Flash när jag klickar, med den skillnaden att jag slipper överösa en gammal trött dator med extra tillägg i en redan seg FF.

 

På min rätta stationära är detta inga problem, men jag kan ibland känna att det är väldigt dumt att spelaren går igång direkt bara man kommer in på en sån sida. Att höra nån medioker Expressen/Aftonbladet reporter(?) svamla kan man ofta klara sig bra utan, när man ändå har texten att skumma igenom.

Jag efterlyser egentligen inte ett tillägg som avaktiverar tilläget, utan en funktion som gör vad som redan borde funnits i FF eller om det är i Adobes Flash-modul dvs. möjlighet att stänga av autoplay.

Mvh

Link to comment
Share on other sites

Tycker mig märka av en positiv sidoeffekt: surfning på världens segaste och mest resurskrävande tidnings-sajt (enligt mig) http://www.expressen.se/ går betydligt smidigare, liksom övriga tidningar; svenska som utländska.

Detta märks mycket väl på en trött gammal dator vilka sidor man i regel undviker pga. att det går för segt.

:thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...