Just nu i M3-nätverket
Jump to content

24 arbetstimmar framåt räknat från nu


//OMNíVOR

Recommended Posts

Hej

hur går man tillväga för att lägga till 24 timmar, räknat från klockslaget just nu? De 24 timmarna måste vara inom intervallet 07:00 till 18:00, så tider utanför det ska inte räknas in i de 24 timmarna.

 

Exempel klockan är nu 16:20. Behöver veta vad klockan är 24 timmar framåt men endast räkna timmarna mellan kl 07 till 18. Då ska svaret bli ett klockslag som ligger 2 dagar och 2 timmar framåt i tiden. I fallet med kl 16:20 ska det allså bli 07:20 i övermorgon.

 

Något tips på hur man löser detta?

Link to comment
Share on other sites

Tycker lite att du svara på din egen fråga eller så har du formulerat dig väldigt otydligt. Att räkna 24 timmar framåt endast mellan 7 och 18 blir just samma klockslag 2 dagar senare (48 timmar alltså) och 2 timmar på det, alltså 50 timmar framåt. Finns inte mycket annat sätt att "lösa" det på om du nu inte menar något helt annat.

Link to comment
Share on other sites

Se bifogad bok. Går säkerligen att lösa med lite intrikatare formler men ibland är det enklaste att föra över det man har på papper rakt av.

 

Riktigt så enkelt som Skillzore säger att det är är det inte, med den metoden landar man inom den tid man inte "jobbar" eller vad som sker.

 

 

Tidslek.xlsx

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...