Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

atari 520 stfm startar inte


fsk2

Rekommendera Poster

har köpt ett 520 stfm som inte startar. lampan lyser inte, inget händer. jag har öppnat och kollat moderkortet, men inget verkar trasigt eller löst. jag antar att det är ström kortet som är trasigt. jag har inte behövt laga förut och inte säker att jag kan, vad kan vara fel och vad kan ev. reservdelar kosta?

 

jag har försökt på atari-forum men väntar svar.

 

moderkort: c070859-001

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

På den tiden löddes inte alla kretsar fast, de sattes ofta i socklar de ibland vill krypa ur dem.

 

Kolla det först.

 

Kolla sedan efter kondensatorer som ser skadade ut, havande eller läckande.

 

Det är de tips jag kan ge.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej,

 

Var det en komplett dator du köpt och som aldrig fungerat, eller har du köpt och bytt kort i den?

Hittade en manual, men vet inte om den ger så mycket info och om det är för din maskin?  http://www.old-computers.com/museum/docs.asp?c=20&st=1

 

Hur man plockar isär en sådan om du behöver göra det samt andra tips

Och på videon visas var spänningarna är, ifall du har möjlighet att mäta dessa?

Om du kan leta reda på PSU (power supply unit - strömförjningsenheten) och öppna detta och titta så inte nån konding eller annat exploderat och/eller svällt upp? Trasiga dioder i detta kan ställa till det också.

Se denna råd: http://www.atari-forum.com/viewtopic.php?f=15&t=18257

 

Finns det inte en säkring på kontakten eller nånstans som kan ha gått? börja med att kolla efter säkringar, kan vara av typen glas-säkring.

 

Jag har själv ingen erfarenhet av dessa datorer.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...