Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Söker glaskupa till bordslampa


DePhaz
 Share

Recommended Posts

Hej. 

 

Har bara en liten fråga angående en reservdel till en lampa jag har stående. Det är en "snäcka" i svart (se bild, det är lampan i mitten). Problemet är att den runda glaskupan saknas och den är ju viktig för utseendet. Så om någon vet var dylika lampkupor kan införskaffas så var snälla att skicka mig ett PM. Jag menar, det vore trevligt. 

 

Obs! Bilden är från nätet. 

post-123285-0-11493200-1450625747.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jag hoppas att någon kan svara här i tråden i stället för i ett PM.

 

Går det att få fram någon tillverkare från någon märkning?

Link to comment
Share on other sites

Det går naturligtvis också bra att svara i tråden  ^_^   Jag hittade ingen märkning på lampan (underligt nog)  men när jag höll på att söka info hittade jag denna på Tradera: http://www.tradera.com/item/341180/247264118/en-vacker-cobra-bordslampa-klotglaskupa-lyktan-ikea . Den lampan har en liknande kupa (den ser lika ut men ser inte hela) och den lampan är ju från Ikea. Säkerligen är "snäckan" en Ikea pryl från 80-talet. Det känns så. 

 

Edit: Förlåt Mikael, jag såg inte ditt inlägg. Nej, kupan hålls på plats med 2 fjäderbelastade "ståltrådar" på insidan. 

Edited by DePhaz
Link to comment
Share on other sites

Sök på.

 

Och kolla på bilder.

Finns ju otaliga variationer och modeller.

 

rund glaskupa lampa

boll lampa glas, eller utan glas i sökningen.

vit boll lampa glas.

Link to comment
Share on other sites

Synd bara att jag inte vet hur stor kupan ska vara, den saknas.

 

Det vore också bra att veta hur sror själva lamphållaren ska vara. Den som sitter där nu ser ut att vara ca 50-60 mm eller så och det kan väl inte vara original?

Link to comment
Share on other sites

Fin lampa. Vill dock inte köpa den bara för att ta globen. Ikea hade hur som helst ingen information om lampan (tog en "rövare" och kontaktade dem).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Välkommen till trådarkeologiska avdelningen. Jag har sökt, frågat, gett upp och börjat om igen. Ett par gånger till och med.

 

Släppte dock inte frågan och idag fann jag en bild på en kobra lampa som ledde till en retro inriktad butik. Kontaktade dem och bad om hjälp. Nej, lampan var såld men de hade fått in en liknande som tydligen skulle vara något mindre. Diameter måttet på kupan var 10cm och hålet var 5.8cm. Det låter som rätt siffror för min lampa så jag behöver tips på troliga återförsäljare.

Link to comment
Share on other sites

 Share×
×
  • Create New...