Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
PeterB

Installera win95

Rekommendera Poster

PeterB

Hej!

Jag tog fram gamla spel som gick att spela på win95, kanske 98 också... Nu har jag formaterat en äldre Dell, och tänkte använda som "spel" laptop...  Jag har kvar mina Dos 6.2 disketter, men slarvat bort win95 startdiskett. i flera dagar forskat på nätet, hur for man cd-n att fungera i dos. Nu har jag äntligen fixat startfloppy, så att datorn startas upp med cd! Sedan var enkelt att installera win95 cd-n. Sedan kom problemet. Ner installationen var klar, datorn skulle startas om, då kom en meddelande:

"windows har inte tillräckligt med minne, avinstallera drivrutiner!" Tydligen det nya startdisketten som fixade cddrivern, ligger kvar. / aspicd1,sys / usbcd1.sys / mscdex.exe / finns ingenting mer på start floppyn. Har någon några ideer, tack!

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Thomas Tydal

Det var tider det, när det inte spelade någon roll hur mycket minne man hade, om inte tillräckligt mycket var ledigt i första området av minnet, mellan 0 och 640 kB. Och drivrutiner var man tvungen att ha i just det området, fram till DOS 5.0 då det blev möjligt att ladda dem i High Memory Area.

 

Så det låter som att du behöver ladda drivrutinerna i det höga minnesområdet. I config.sys ändrar man device till devicehigh och autoexec.bat har jag för mig man skrev loadhigh.

 

Men, Dos introducerade också ett hjälpmedel för detta som heter Memmaker. Den ser till att drivrutinerna laddas optimalt så man får så mycket minne som möjligt ledigt under 640 kB-gränsen. Så prova att köra memmaker.exe!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...