Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Sea0fStarz

Egen hemsida?

Rekommendera Poster

Sea0fStarz

Så jag hade tänkt starta en egen medlems hemsida, men är inte riktigt säker på hur jag ska göra.

Jag hade tänkt göra en hemsida i stil med:

djur.nu

howrse.se

chickensmoothie.com

 

Alltså att man ska kunna bli medlem, chatta i forum, ha en egen profil, köpa/sälja/adoptera virituella djur och sidan tar hand om det själv.

 

Någon som har förslag om hur jag ska gå till väga?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
.M

Oj! det var inte ett litet projekt du bestämt dig för. Hade det bara varit forum så hade jag tipsat om Google groups eller Facebooks motsvarighet då det brukar vara gratis och allt redan finns på plats.

 

Men virtuella djur är något helt annat. Forum med medlemsinloggning och liknande finns det massor av, både gratis och betalvarianter, till exempel eforum använder ip board, som jag tror kostar ganska mycket men jag är osäker då jag aldrig provat att kära en egen installation av det själv.

 

Hur som helst oavsett vilket forum du väljer så måste det anpassas då du på profilsidan antagligen vill visa användarens djur och etablerade forumsystem inte har detta inbyggt. Sen vill du ju använda samma inloggning till forumet som till systemet som hanterar djuren.

 

Och systemet för att hantera djuren, antagligen får du söka på nätet efter ett färdigt system som du kan konfigurera och koppla ihop med ditt forum eller så utvecklar du det själv eller så betalar du någon att göra det åt dig. Databaser, webbsidor, tjänster, det är ganska mycket att göra. Det kan vara ett roligt projekt, men det kommer nog ta tid. Du kan ju naturligtvis även utveckla forum och medlemsinloggning själv också, men om du använder ett standardsystem så sparar du tid.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...