Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hp startproblem


Pit1957

Recommended Posts

Har en Hp g62 med Win 7 med en AMD Sampron och NVIDIA grafikkort och 2gb minne. Böjade med att ofta laptopen stängdes av. men sist kan inte starta. Startar men efter1-2 sekunder stannar. En gång lyckades gå in i återstållnings delen men stannade efter några minuter.Fläkten fungerar har blåst alt damm.Med utan HHD är samma sak. Kan nån komma med tips inte för är en värdefull dator bara att det vore roligt att hitta felet.

Link to comment
Share on other sites

Har läst att man ska hålla startknappen nedtryck i 30 sekunder. Det gjorde jag så plötslig laptopen startade i felsäkert läge så lyckades spara allt på en extern hhd. Sen gjorde en återställning men detta resulterade i att igen han startar men stängs av efter 1 sekund.

Link to comment
Share on other sites

Det är inte så lätt att få ut damm som kilat in sig i något hörn i fläktkåpan utan att öppna upp hela datorn. Har du gjort det?

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

I så fall kan man skapa en windows 7 boot-usb och installera om allting.

 

VIKTIGT:När du frågas om du vill uppgradera eller ominstellera så välj uppgradera.

Link to comment
Share on other sites

Har en Hp g62 med Win 7 med en AMD Sampron och NVIDIA grafikkort och 2gb minne.Fläkten fungerar har blåst alt damm.Med utan HHD är samma sak..

Att blåsa rent en bärbar dator så dammet kommer bort från kylsystemet är i det närmaste omöjligt. Datorn måste plockas isär så dammet kan avlägsnas mekaniskt.

Jag skall visa några bilder på en väns Toshiba-dator, som blivit "renblåst" från damm i kylsystemet innan jag fick den. Samma problem som TS, d.v.s. datorn fungerade i ca. 1 minut innan den stängde av sig.

 

post-118752-0-57303300-1470687002_thumb.jpg

 

1. Bilden ovan visar när datorn är isärskruvad. (1) visar fläkten och (2) visar utblåset för kylluften. Min vän hade blåst med tryckluft, bl.a. vid (2) utblåset.

 

post-118752-0-58230100-1470687013_thumb.jpg

 

2. Bilden ovan visar när jag plockat ut fläkten. (1) pekar på fläkten och (2) pekar på något som ser ut som ett filter. I själva verket är det ett 10 mm tjockt dammlager!

 

post-118752-0-77515800-1470687022_thumb.jpg

 

3. Bilden ovan visar när jag plockat bort dammet. (1) visar fläkten och (2) visar hur fritt luften nu kan fara fram i fläktsystemet. Lägg märke till dammbitarna under (2) - pilen på bordet.

    Det som ser ut som filter är damm som jag plockade bort från kylsystemet.

    Notera skillnaden mellan bild 2 och bild 3!

 

Trots användning av tryckluft försvann inte det tjocka dammlagret.

Efter min utrensning av damm i datorn fungerar den felfritt igen.

 

Du behöver således plocka isär datorn och mekaniskt göra rent kylsystemet från damm. Det räcker inte med tryckluft utifrån.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...