Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Egen midi-musik


erok59

Rekommendera Poster

Jag har skapat egen musik som midifil och som är cover från en känd låt, får jag använda denna låt till mina videos på nätet (tex. youtube), som privatperson och som en nättidnings redaktör??

 

ps. om ja, får jag använda även kända låtar från midifiler som jag har laddat ner på 90-talet (med okända upphovsmän till dessa midifiler) i samma syfte - privat och på en nättidning??

Redigerad av erok59
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 3 veckor senare...

Är det kända låtar borde man ju hitta upphovsmännen.

Jag vill nog påstå att allt detta är upphovsrättsskyddat och du har ingen rätt att publicera det varken som privatperson eller redaktör.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, du får försöka hitta upphovsmännen och skriva till var och en av dem och fråga. Först när du fått klartecken från dem har du rätt att använda det de skapat. Inget säger att de inte skulle gå med på det om du berättar vad du ska använda deras verk till. Jag känner en fransk konstnär som flera gånger har frågat fotografer och musiker om hon får använda vissa av deras verk i sina egna bilder och videor. Hon erbjuder sig förstås att ge dem cred för det genom att deras namn nämns i hennes verk och, om de så önskar, en länk till deras hemsida eller Facebooksida. Ibland säger upphovsmännen nej men oftast säger de ja.

Redigerad av mbgtmari
  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 2 veckor senare...
Mr Stoned X bootlegger

För att slippa problem så är det alltid bäst att komponera egen musik är nog mitt bästa råd. Väljer du kända låtar att göra covers på så är det inte alltid säkert att det bara räcker att ta kontakt med kompositören då med 100% säkerhet är kompositören/artisten förlagd och har ett stort multinationellt bolag i ryggen som bestämmer, styr och ställer.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...