Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Hur återfå gamla Harpan, Hjärter, Kung och ms röj i Windows 10..?


Okalettos

Recommended Posts

Har läst pcförallas tips om att leta upp sol.exe och cards.dll

 

Jag lyckas dock inte... Jag hittar en fil i Windows som heter sol.exe.mui men ingen som bara heter sol.exe och någon cards.dll finner jag inte heller.

Sen vet jag inte vad pcföralla menar med "Leta upp filerna sol.exe och cards.dll som bör ligga i mappen C:\Windows\System32 och lägg dem i samma mapp (du bör inte lägga dem i System32 på den nya datorn)." - Men var ska man lägga dem istället (om jag nu hittar dem förstås)?

 

Innan jag uppgraderade till Windows 10 hade jag Windows 7 home premium 64-bi, och jag har inte tagit "bort den" liksom.

Link to comment
Share on other sites

Jag antar att du menar anvisningen på sidan http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.635020/harpan-hjarter-kungen-ms-roj-windows-10 och där står det (min fetstilsmarkering):

 

Om du ogillar nymodigheterna i dessa så är nog enda lösningen att kopiera över kortspelen från en äldre version av Windows. Leta upp filerna sol.exe och cards.dll som bör ligga i mappen C:\Windows\System32 och lägg dem i samma mapp (du bör inte lägga dem i System32 på den nya datorn).

Om du har uppgraderat till Windows 10 från Windows 7 för mindre än en månad sen, bör du kunna hitta alla filer som hör till Windows 7 i mappen C:\Windows.old.

 

Sen gör du en egen ny mapp, på skrivbordet, i mappen Dokument eller var du nu vill kunna hitta spelen, och i den placerar du de två filerna.

Link to comment
Share on other sites

Det finns ingen Windows.old om man har gjort en ren installation eller liknande av Windows 10.

Windows.old tas automatiskt bort en månad efter uppgraderingen. Windows-programmet Diskrensning, CCleaner och andra städprogram kan ta bort Windows.old.

Link to comment
Share on other sites

Någon i bekantskapskretsen med Windows 7?

Men inte finns filerna där tidningen skriver i Windows 7 i alla fall, undrar om de har tittat i en XP-dator. I Windows 7 finns spelen i C:\Program\Microsoft Games och det finns en beskrivning på sidan http://www.howtogeek.com/122145/what-happened-to-solitaire-and-minesweeper-in-windows-8/ under rubriken "Restoring Desktop Solitaire, Minesweeper, and Other Classic Games" men det är lite komplicerat att få det att fungera.

 

Enklare att installera Stores motsvarigheter som det står om på början av sidan liksom på http://www.ghacks.net/2012/08/27/how-to-play-windows-games-like-minesweeper-solitaire-freecell-on-windows-8/

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...