Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hur återfå gamla Harpan, Hjärter, Kung och ms röj i Windows 10..?


Okalettos

Rekommendera Poster

Har läst pcförallas tips om att leta upp sol.exe och cards.dll

 

Jag lyckas dock inte... Jag hittar en fil i Windows som heter sol.exe.mui men ingen som bara heter sol.exe och någon cards.dll finner jag inte heller.

Sen vet jag inte vad pcföralla menar med "Leta upp filerna sol.exe och cards.dll som bör ligga i mappen C:\Windows\System32 och lägg dem i samma mapp (du bör inte lägga dem i System32 på den nya datorn)." - Men var ska man lägga dem istället (om jag nu hittar dem förstås)?

 

Innan jag uppgraderade till Windows 10 hade jag Windows 7 home premium 64-bi, och jag har inte tagit "bort den" liksom.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag antar att du menar anvisningen på sidan http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.635020/harpan-hjarter-kungen-ms-roj-windows-10 och där står det (min fetstilsmarkering):

 

Om du ogillar nymodigheterna i dessa så är nog enda lösningen att kopiera över kortspelen från en äldre version av Windows. Leta upp filerna sol.exe och cards.dll som bör ligga i mappen C:\Windows\System32 och lägg dem i samma mapp (du bör inte lägga dem i System32 på den nya datorn).

Om du har uppgraderat till Windows 10 från Windows 7 för mindre än en månad sen, bör du kunna hitta alla filer som hör till Windows 7 i mappen C:\Windows.old.

 

Sen gör du en egen ny mapp, på skrivbordet, i mappen Dokument eller var du nu vill kunna hitta spelen, och i den placerar du de två filerna.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det finns ingen Windows.old om man har gjort en ren installation eller liknande av Windows 10.

Windows.old tas automatiskt bort en månad efter uppgraderingen. Windows-programmet Diskrensning, CCleaner och andra städprogram kan ta bort Windows.old.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Aj fn, finns det inget sätt att lösa detta då? Gjorde ingen ren installation och har inte tagit bort något själv.

 

Mvh J.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Någon i bekantskapskretsen med Windows 7?

Men inte finns filerna där tidningen skriver i Windows 7 i alla fall, undrar om de har tittat i en XP-dator. I Windows 7 finns spelen i C:\Program\Microsoft Games och det finns en beskrivning på sidan http://www.howtogeek.com/122145/what-happened-to-solitaire-and-minesweeper-in-windows-8/ under rubriken "Restoring Desktop Solitaire, Minesweeper, and Other Classic Games" men det är lite komplicerat att få det att fungera.

 

Enklare att installera Stores motsvarigheter som det står om på början av sidan liksom på http://www.ghacks.net/2012/08/27/how-to-play-windows-games-like-minesweeper-solitaire-freecell-on-windows-8/

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...