Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Det finns ännu inget här ännu. • Liknande Innehåll

  • Cecilia
   Av Cecilia
   Igår kväll släpptes höstens stora uppdatering till Windows 10 som heter Oktober 2020 Uppdatering eller version 20H2. Versionen kommer som vanligt att bara dyka upp i Windows Update i ett mindre antal datorer till att börja med utifall att något problem dyker upp i vissa datorer och därefter i omgångar till allt fler datorer under några månader.
    
   Det finns ett antal nyheter i uppdateringen och här är de viktigaste:
   Den nya Microsoft Edge som är baserad på Chromium ingår Uppfräschning och mindre förbättringar av startmenyn, Inställningar, Notiser, Aktivitetslisten mm What’s new in the Windows 10 October 2020 Update
    
   Som synes är det inte så mycket nytt utan Microsoft har gjort som förra året och låtit höstuppdateringen vara mer av en uppdatering där man fixar till problem och låtit nyheterna komma på våren. Det bör innebära att denna uppdatering är stabilare redan från början
    
   Ytterligare några nyheter tas upp på sidan https://www.howtogeek.com/684812/whats-new-in-windows-10s-20h2-update-arriving-fall-2020/ liksom förtydliganden till vad Microsoft menar med sina beskrivningar av nyheterna.
    
   Information om status på utrullningen och kända problem finns på sidan https://docs.microsoft.com/sv-se/windows/release-information/status-windows-10-20h2. För närvarande bör man nog undvika denna version om man har Conexant ljuddrivrutiner
  • Hanse
   Av Hanse
   Finns nu för nerladdning  Maj 2021 uppdateringen
    
   https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10
    
   HANS
    
  • Cecilia
   Av Cecilia
   Den 28 maj förväntas Microsoft släppa Maj 2020 Update, även kallad version 2004 och 20H1. Versionen kommer som vanligt att bara dyka upp i Windows Update i ett mindre antal datorer till att börja med utifall att något problem dyker upp i vissa datorer och därefter i omgångar till allt fler datorer under några månader.
    
   Det finns ett antal nyheter i uppdateringen och här är de viktigaste:
   För nya datorer stöds inte längre 32-bitars Windows utan datortillverkare måste nu skicka med 64-bitars Windows. Stöd för 10:e generationen av Intel-processorer och 4000-serien av Ryzen-processorer stöds. Nya ikoner för många appar/program. Videouppspelningar får en stor prestandaförbättring i och med version 2.7 av Windows Display Driver Model (WDDM). Återställning av Windows 10 går att göra från en systemavbild som finns på en Microsoft-server (online, moln), så kallad Cloud Download (Molnnerladdning). Windows Sök blir smartare för att förbättra prestandan.  
   Hämtat från https://www.windowslatest.com/2020/05/17/windows-10-may-2020-update-details/.
  • Cecilia
   Av Cecilia
   Idag har Microsoft släppt November 2019 Update (version 1909) till Windows 10. Än så länge är det bara tillgängligt för dem som har de senaste versionerna av Windows 10 och som själva söker efter den i Windows Update samt inte har kompatibilitetsproblem med datorns hårdvara eller något installerat program.
    
   Microsoft vill också påminna om att Windows 10 med bara April 2018 Update (version 1803) nu har uppnått "end of service" och bör uppdateras snarast möjligt.
    
   Denna november-uppdatering är i huvudsak en underhållsuppdatering med prestandaförbättringar, företagsfunktioner och kvalitetsförbättringar men där finns några nyheter även för privatanvändare:
   Skapa en händelse direkt från Kalender-popupen på aktivitetslisten. Förbättringar när det gäller meddelanden och Åtgärdscenter (Action Center). Innehållet i OneDrive-molnet integreras med Utforskaren. Förbättring när det gäller Start-menyn. På låssidan (Lock Screen) går det att aktivera digitala assistenter från andra tillverkare med hjälp av rösten.  
   Om du får problem uppskattar Microsoft om du berättar om dem i appen Feedbackhubben.
    
   Du kan läsa mer om ovanstående på sidan https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/11/12/how-to-get-the-windows-10-november-2019-update/.
    
   Allt eftersom kommer denna uppdatering att släppas till att fler datorer under de kommande månaderna. Det finns en lista med kända problem som uppdateras kontinuerligt: https://docs.microsoft.com/en-us/windows/release-information/status-windows-10-1909
    
  • Cecilia
   Av Cecilia
   Ovanstående bygge, som efter några mindre buggrättningar, nu heter 18362.30 har nu släppts till alla. Versionsnumret är 1903.
    
   Det innebär inte att Windows 10 May 2019 omedelbart kommer att dyka upp i Windows Update hos alla eftersom Microsoft sen flera år släpper ut uppdateringen i omgångar under några månader för att kunna upptäcka allvarliga problem innan allt för många har drabbats av dem.
    
   Eftersom Windows 10 April 2018 Update (version 1803) slutas få uppdateringar i november kommer datorer med den eller tidigare versioner att bli uppdaterade under några månader med början i juni.
    
   Microsoft har också publicerat en sida som kommer att uppdateras ofta med kända problem, detaljer om vika datorer som kan få problemet och eventuella åtgärder (work-arounds) för att inte drabbas: https://docs.microsoft.com/sv-se/windows/release-information/status-windows-10-1903
   Just nu finns det 12 problem i listan så det kan vara bra att kolla där om man funderar på att uppdatera så man vet om man borde vänta ett tag eller om det finns någon work-around så man kan uppdatera ändå.
    
   Mer information om ovanstående finns på sidan https://blogs.windows.com/windowsexperience/2019/05/21/how-to-get-the-windows-10-may-2019-update/.
    
   PC för Alla skriver om uppdateringen och några av dess nyheter här: https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.716801/uppdatering-windows
    
   Vill man veta mer om vad som ingår i uppdateringen kan man läsa det senaste halvårets inlägg i tråden om Windows Insider Preview: https://eforum.idg.se/topic/349712-windows-insider-preview/?do=findComment&comment=1705907
    
    
 • Senaste som Tittar

  Inga registrerade medlemmar är inne på denna sida.

 • Obesvarade ämnen

 • Nya ämnen

×
×
 • Skapa nytt...