Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mystiska filer på datorn


hanli427

Rekommendera Poster

Sedan jag installerade Windows 10 på datorn häromveckan så har jag märkt en del underliga filer. Jag bifogar en skärmbild med en lista av filerna.

 

Filerna dyker enbart upp under 'utforskaren/snabbåtkomst/senaste filerna' och verkar egentligen inte vara något som finns på datorn. Om jag försöker hitta filerna eller få veta något om dem så är det som att de inte finns, eller att de har tagits bort. Fil egenskaper säger bara att filstorleken är 0 byte, alla andra fält är blanka. Jag bekräftade med en kinesisk vän att det är kinesiska tecken men att det inte betyder något, det är bara slumpmässiga tecken. Jag är lite orolig över att det kan vara virusrelaterat, men jag har Norton 360 och jag får inga varningssignaler därifrån. Jag har gjort systemsökningar och kört power eraser för att leta efter root kit och det säger att min dator är säker.

 

Är det någon som har någon aning om vad dessa filer kan vara?

post-56282-0-07673700-1439644814_thumb.png

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Förslag på att köra chkdsk: http://www.eightforums.com/general-support/60241-im-trying-delete-corrupted-file-chinese-characters.html

för det verkar vara någon fel i skrivbordets mappinformation.

 

Säg till om du behöver hjälp med hur du kör chkdsk, t ex med dess parametrar, om inte http://www.thewindowsclub.com/disk-error-checking-windows-8 hjälper.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ah, jag upptäckte hur filerna genereras. Varje gång jag drar en fil från utforskaren till VLC media player så genereras en av de där fil noteringarna. Om jag dubbelklickar filen för att köra den i VLC så noteras den normalt. Däremot så har jag ingen aning om varför de dyker upp på det sättet.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...