Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
SilverHart

LÖST Hjälp att få bort Win32:GameThief-L [Trj]

Rekommendera Poster

Postad (redigerade)

Hej!

 

Jag kollade mina scanningsloggar i Avast här om dagen och upptäckte att Avast har hittat en trojan för några dagar sedan, har inte fått något meddelande eller så, så det var ju lite skumt.

 

Men har provat att få bort den med uppstart scanning mm även provat ett alternativt program (Trendmicro Housecall) men lyckas inte bli av med det.

Avast hittar det om man kör fullständig scanning men inte med snabb scanning.

När jag försöker reparera felet med avast så säger avast att det inte lyckades och att det kommer att tas bort i nästa omstart och söker jag igen är det fortfarande kvar.

 

Det som Avast hittar är Win32:GameThief-L [Trj]

Och filen ligger här. c:\ProgramData\AVASTSoftware\Avast\ng\NgBase\Snapshots\snapshot_{e55da143-f6cb-4524-9ab2-8525ca43bb98}.dat

 

Försökte få hjälp på Avast forum men verkar vara väldigt svårt där, men iaf där skulle jag köra några program och skicka loggar skickar med dom här med så får vi se om dom är till hjälp.

FRST.txt

Addition.txt

Malwarebytes.txt

aswMBR.txt

Redigerad av SilverHart

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Är det denna tråd?

https://forum.avast.com/index.php?topic=174159.0

 

Det kan bli rätt rörigt och förvirrande, både för dig och de som försöker hjälpa dig, om två personer ber dig göra olika saker. Det är därför bäst att du bestämmer dig för ett forum.

 

Om mappen kan du läsa här:

https://forum.avast.com/index.php?topic=167740.0

https://forum.avast.com/index.php?topic=154857.30

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja det är den tråden.

 

Som du säger kan det bli rörigt men samtidigt så har jag fortfarande inte fått någon respons från avast forumet, och jag vill ju gärna kunna börja använda min dator igen då den trojanen vist skulle ta alla tangentbordstryckningar eller nåt så har jag sen jag upptäckte den loggfilen inte velat använda några inloggningsuppgifter och det begränsar ju en del kan man säga.

 

Sen har jag fått så bra hjälp här tidigare genom åren dom gångerna jag råkat ut för problem så valet var ju självklart att söka mig till detta förstklassiga forumet istället, vet ju att du Cecilia är grym på detta med virus mm.

Och sen att man får svar på bara ett par timmar är ju hur bra som helst.

 

Kollade lite på det med mappen och och det verkar vara någon typ av virtualisering i AVAST men varför virusprogrammet varnar för virus i den hittade jag inget om, så hur går jag vidare med detta är det något som avast rapporterar felaktigt eller är det verkligen en trojan som hotar min dator?

 

Har försökt kolla efter konstiga processer mm liknande dom som man hittar när man googlar namnet men verkar vara svårt att hitta något konstigt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag lutar åt att det är falsklarm just för att det är i en av Avasts egna mappar. Om det verkligen var en aktiv trojan i datorn skulle den nog finnas i en annan mapp.

 

Kan du hitta filen som Avast pekar ut?

I så fall kan du ladda upp den på sidan http://www.virustotal.com för att få den kontrollerad av många antivirusprogram.

 

Du kan rapportera falsklarm här: https://www.avast.com/contact-form.php?subject=VIRUS-FILE

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ok lite lurigt när man inte vet säkert.

 

Filen går att hitta men jag kan inte göra något med den mer än att typ scanna den med virusprogrammet mm den går inte att ta bort tex pga behörigheter.

 

På virustotal gick det inte att scanna filen då den var ca 1.36Gb stor.

 

Ska jag försöka ta kontakt med kundtjänst eller nåt?

Eller ska jag rapportera den som falsklarm även fast jag inte vet säkert?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, det går att rapportera som falsklarm fast man inte vet säkert. Men det är inte sannolikt att du kan ladda upp 1 GB till det formuläret jag länkade till. Det är osannolikt att en skadlig fil är mer än 1 GB stor eftersom det gör den lätt att upptäcka.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...