Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
pajjen

LÖST Ljud men ingen bild i VLC-spelaren

Rekommendera Poster

pajjen
Postad (redigerade)

Jag har nyligen installerat VLC-spelaren (2.2.1-win64) i Windows 8. Och den funkar ju strålande - om man bara vill lyssna på ljudet! :-O Ingen bild i VLC-spelaren alltså!

Någon som har några tips?

 

(Frågan är indirekt ställd i mitt tidigare inlägg, men det kanske kan löna sig att ta den separat.)

 

Kan tillägga att jag hittills använt MPC-HC-spelaren (Media Player Classic-Home Cinema) utan problem. Men nu kraschar den vid start trots ominstallation. Därför provar jag VLC.

Att ingen av spelarna funkar, får mig att undra om det är något i W8 som saknas/"kraschat.

Redigerad av pajjen

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Tune

Vad är det du försöker spela upp, det finns en massa olika videoformat?

 

Hur ser det ut i enhetshanteraren, några utropstecken?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
pajjen

Huvudsakligen .mp4 (från SvT), men i och med knaset så har jag testat även flera andra format, och det är samma sak: bara ljud i VLC.

 

Enhetshanteraren är ren.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Flyfisherman

Huvudsakligen .mp4 (från SvT),

Vad? mp4 från SVT hur har du lyckats med att få hem en sådan fil att spela upp?

SVT har inte sådana filer att ladda hem.

 

Det är nog kanske där problemet ligger?

Har du provat någon annan mp4 fil att spela upp tex. från din kameramobil eller annat?

Mvh

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Laso

Vad? mp4 från SVT hur har du lyckats med att få hem en sådan fil att spela upp?

SVT har inte sådana filer.

 

Det är nog kanske där problemet ligger?

Har du provat någon annan mp4 fil att spela upp tex. från din kameramobil eller annat?

Mvh

Jo, det förekommer faktiskt .mp4 format hos SVT, men normalt inte för PC.

 

http://www.svt.se/tittarservice/fraga-oss/dialog/696689

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Laso

Har du testat att avinstallera helt och installera om VLC?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
pajjen

Hört talas om PiratePlayer nångång?

Med den går det utmärkt att tanka hem .mp4 från SvTPlay. Och det är helt lagligt, trots namnet ;-) Och jag tittar på dom i en PC ...

 

Nej jag har inte avinstallerat VLC och installerat den igen. Ser ingen mening med det.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Laso

För nedladdning?

Njaa, framkommer väl inte av länken, där handlar det tydligen mer om streaming.

Men där står ju också att problemet som ts har här, kan kanske bero på det kopieringsskydd som SVT använder?

Eller tolkar du annorlunda?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Flyfisherman

Jovisst har jag hört talas om PiratePlayer  och vet precis vad det är, men inget som jag testat.

Du har inte svarat på om det fungerar med andra mp4-filer.

 

Om du inte provar dom råd du fått i tråden är naturligtvis upp till dig, men dessa är bara för att försöka hjälpa till att felsöka.

Att ominstallera VLC från början har faktiskt löst ett liknande problem för mig.

Mvh

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
pajjen
Postad (redigerade)

Glöm SvT. Oavsett film-format och källa så spelar VLC bara upp ljudet (och MPC-HC kraschar varje gång jag startar den).

Redigerad av pajjen

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
pajjen

Jo, tack, jag förstår att ni vill hjälpa mig. Men det känns lite konstigt att ni ifrågasätter om jag kan göra det jag säger att jag gör (spelar upp hemtankade .mp4 från SvT). Om jag säger att jag gör det, så gör jag det. Och om ni inte vet hur det går till, och vill veta det, så kan ni ju fråga mig ;-)

 

Okej, jag ska testa att avinstallera VLC helt, och installera den på nytt. Tänker du på något speciellt sätt när du skriver avinstallera h e l t?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Flyfisherman
Postad (redigerade)

Ok. Då är det någonting annat som spökar hos dig.

 

Till att börja med:

Vad har du för dator: Fabrikat och modellbeteckning?

Grafikkort: Fabrikat och modellbeteckning?

 

Om en viss typ av video-uppspelning inte visas korrekt, så kan det också bero på videokortet om detta ens klarar av vissa upplösningar och vilken grafikdrivrutin detta kör med. Tex. Så kanske inte Windows standard VGA drivrutin klarar av att visa vissa skärmupplösningar. bildupplösningar.

MVh

Redigerad av Flyfisherman

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Laso

Att du tycker vi ifrågasätter dig handlar inte om att vi inte tror dig, utan handlar om att vi försöker tänka i andra banor, för någonting är det ju som gör att du inte får bild i VLC.

 

Vad hindrar, någon kodec, någonting i filformatet i övrig, någonting i spelaren du använder, eller hämtar filen med, osv...Man måste ibland tänka lite udda.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Laso

Hört talas om PiratePlayer nångång?

Med den går det utmärkt att tanka hem .mp4 från SvTPlay. Och det är helt lagligt, trots namnet ;-) Och jag tittar på dom i en PC ...

 

Nej jag har inte avinstallerat VLC och installerat den igen. Ser ingen mening med det.

Känner också till PiratePlayer, har kört lite själv, vet att den är laglig trots namnet som du säger.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
pajjen

Okej, jag förstår ert sätt att problemlösa - 'no hard feelings' här ;-)

 

Om man utgår ifrån det faktum att MPC-HC-spelaren funkat utmärkt i nästan två år (har spelat upp "tyngre" filmer än SvT:s .mp4 helt utan problem), så bör man landa i att den hårdvarumässiga grafikvaran är tillräcklig, och att iaf MPC-HC kommit åt de codec som behövts.

 

Att nu varken MPC-HC eller VLC funkar, misstänker jag kan bero på något utanför spelarna, alltså nånstans i W8 (eller så har någon grafikhårdvara ballat ur). Tänker jag rätt då?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Laso

Kan ju faktiskt vara något ihop med operativet, eftersom det är ju känt att Windows 8.1 inte är helt kompatibelt med vissa program/enheter.

 

Om du inte får någon lösning här, så kanske du får "bita ihop lite" och vänta på 10:an, som förhoppningsvis hjälper till att lösa problemet åt dig.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
pajjen
Postad (redigerade)

Jag har W8 (inte W8.1). Menar du att det nyligen skulle ha skett en W-uppdatering som fått spelarna att balla ur? MPC-HC har ju funkat utmärkt i W8 tills för några dagar sedan.

Redigerad av pajjen

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Laso

Har du inte uppgraderat till 8.1? Förutsatte att du gjort detta?

Fanns flera fel som blev åtgärdade med uppdatering till 8.1.

 

Nog läge att göra det då, vad jag vet så kan du inte få 10:an, om du inte har Windows 8.1 .

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Tune
Postad (redigerade)

Att nu varken MPC-HC eller VLC funkar, misstänker jag kan bero på något utanför spelarna, alltså nånstans i W8 (eller så har någon grafikhårdvara ballat ur). Tänker jag rätt då?

Jag tror det är här problemet ligger men har inte en aning om lösning förutom att testa att uppgradera till W8.1.

 

Har provat att ladda ner en videosnutt från Svt i mp4-format med Pirateplayer och denna gick att spela upp både i W7 och W8.1. I W7 testade jag både Mediaplayer och VLC och i W8.1 inbyggd app Xbox Video.

 

Edit:

Har det gjorts några uppgraderingar av grafikkortet senaste tiden? 

Redigerad av Tune

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Mikael63

Har du, eller har haft, någon extra skärm, tv eller projektor ansluten?

Jag har för mig att man i inställningarna kunde ändra (overlay?) så att filmen visas i helskärm på den extra och bara svart i spelaren.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
pajjen

Nix Mikael, jag har bara använt datorns bildskärm.

 

Men nu är problemet löst, iaf tillräckligt löst. Loggar man in som Admin så funkar VLC-spelaren med både bild och ljud (men fortfarande bara ljud hos "vanlig" användare). Märkligt, men okej för mig!

 

Även om man nu kan säga att det var slumpen som löste problemet, så tack till er som kommit med tips! :-)

 

 

 

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...