Just nu i M3-nätverket
Jump to content

stora fel i flera progra W 8.1 upgraderad,


hup151_t

Recommended Posts

sist fick jag hjälp med att dela filer mellan mina 2 datorer. jag provade Cecilias linje och hann med så långt att jag får upp "dela med" på mappar - längre hann jag inte skrev - även att jag hade datorproblem. måste ta itu med dessa nu innan jag går vidare. problem som följer:

 

De förinstallerade apparna finns men när jag klickar på nån så blixtrar den bara till och lägger sig i aktivitetsfältet och det gäller alla. däremot appar som finns efter att jag installerat t ex Photoshop de fungerar.

Flera ggr om dagen får jag upp blågrön skärm och datorn säger att den måste startas om och anger oftast Memory Management eller Critical Structure Corruption eller IRQL not less or equal eller DFC watchdog violation.

Ett märkligt ljud återkommer löpande och låter som "tick tack".

Använder jag lassot i Photoshop och ska markera ett objekt tar lassot inte utan jag får försöka flera gånger. Expanderade verktygsfält drar ihop sig när jag försöker flytta dem så att ja måste dubbelklicka på dem för att öppna och komma åt verktygen.

Om jag ska flytta t ex flera bildfiler eller byta namn på dem tar de inte markering med muspekaren eller rusar iväg och markerar flera som jag inte avsett. jag kan filhantering så jag gör inte fel. som det är nu markerar jag hela mappen  som funkar bättre men inte 100% och klistrar in på en usb-sticka och för över stickan till laptopen och gör tänkta ändringar och sen flyttar jag tillbaka stickan,

textredigering är också ett elände då musen blåmarkerar orden/bokstäverna nästan som den vill.

Bläddrar jag i en bildmapp lägger sig filerna som kopior nere i aktivitetsfältet.

I Windows Live Mail hade jag konto med imap-mappar och hela kontot var plötsligt borta men när jag gjorde om till nytt vanligt konto fick jag tillbaka tror jag de flesta inkommande som olästa vilket kanske är logiskt.

Finns mer smått och ont också, Datorn har en processor i7, ram minne 16ddr och NVidia 1gb kort, bildvisningsprogram ett mycket gammalt ACDSee som fungerat alldeles utmärkt men jag har av- och ominstallerat det utan skillnad och även provat Irfan utan förbättring. Är rådet att jag gör en hel ominstallation av W8 som ligger på en SSD-disk på 128 gb och måste jag därefter göa uppgradering till w 8.1? jag har ställt mig i kö för uppgradering till W10 från 8.1.

 

Link to comment
Share on other sites

Det du kallar för blågrön skärm är nog det som brukar kallas BSOD, Blue Screen of Death. Varierande felmeddelanden på dem indikerar ofta att det är problem med hårdvaran, t ex trasigt RAM-minne eller dålig hårddisk.

 

Det kan komma klickande ljud från en mekanisk hårddisk som håller på och går sönder.

 

Till att börja med kontrollera att du har alla viktiga filer på något annat eller några andra ställen också (säkerhetskopia) ifall datorn blir sämre.

 

Har du en mekanisk hårddisk förutom SSD?

Link to comment
Share on other sites

tack. med nya datorn kom 1 ssd-disk och 1 mekanisk på 1tb uppdelad på 4 partitioner. till den har jag också 1 flyttbar på 640 gb. från min gamla Vista har vi plockat ur hård-

disken på 500 gb även den 4 partitioner och satt i den här datorn som en andra fysisk hårddisk. min datorhandlare "djupraderade" den först och fann inte heller några fel på den innan den monterades i denna. den senare är gammal  och sitter här bara för att ev få användning för den eftersom den ansågs felfri. det klickande ljudet tilltar om jag höjer ljudvolymen.

Link to comment
Share on other sites

kanske bör tillägga att när jag klickar på knappar typ favoriter får jag klicka en massa ggr innan kommandot tas likaså när jag ska börja skriva text kan det vara svårt att få muspekaren att ta.

Link to comment
Share on other sites

Kan ljudet vara det som spelas upp när man ansluter en USB-enhet?

 

Prövat med ett annat tangentbord eller en annan mus?

 

Testa hårddiskarna med de testprogram som resp. tillverkaren av dem har på sin webbplats. Om du inte vet vem som tillverkat dem så kan man ofta få fram det genom att titta i Enhetshanteraren (högerklick på Den här datorn - Hantera), där brukar det stå åtminstone ett artikelnummer för hårddiskarna som man kan googla på för att få fram tillverkararna.
När det gäller mekaniska hårddiskar är det oftare lättare att gå via sidan http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287 för att hitta testprogrammet än att leta på tillverkarens webbplats.

 

Testa minnet med ett minnestestprogram, t ex Memtest86: http://www.memtest.org/
 

Link to comment
Share on other sites

tack. nej tycker inte samma ljud. märkligt nog har jag inte hört tick-tacket sen jag startade datorn för flera timmar sedan. jag hade en usb-sticka i vid starten och det brukar jag inte ha om det nu kan spela nån roll. men jag minns inte när det var så här tyst. ska ta ur stickan och starta om. märkligt också att datorn inte fått blågrön skärm under denna tid. vad gäller minnestestet ärjag osäker om jag ska ladda ner version 6.1.0 "image for  creating bootable CC" eller bootable USB-drive. antar att det ska vara CD som jag har w8 på men blir osäker varför de blandar in USB-drive.

Link to comment
Share on other sites

Vad du ska ladda ner för något beror på om du har en tom CD-skiva eller ett tomt USB-minne till hands och vad det går att starta din dator från. Det har inget att göra med vad du har för media för installation av Windows.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

har förflutit lite tid sen sist av olika anledningar. jag började använda den trådlösa musen som följde med tangentbordet och den funkar till 100% om än inte lika precis som de tidigare med sladd. märkligt att de senare 2 varav den ena Gun 3 v7 och en Logitech båda för vardera ca 500 sek eller mer slutar funka samtidigt. kan ju bero på att de har en massa olika funktioner medan den som nu går endast har scrollhjulet. vidare har datorn under den här tiden endast fått blågrön skärm 3-4 ggr och känns så stabil man kan förvänta sig igen - startar snabbt och stänger av snabbt. däremot kvarstår ticktack-ljudet men jag har många back-up möjligheter. däremot skulle jag vilja ha problemet med apparna löst - de finns synliga på skrivbordet men när jag klickar på dem blinkar de bara till och kopierar tydligen till aktivitetsfältet utan att jag kan få funktion från dem. jag ser att det görs uppdateringar men frågan hur kommer jag åt dem? kanske bra med en lösning nu eftersom jag väntar på uppgraderingen till W10 i dagarna.

Link to comment
Share on other sites

Flyfisherman

j

ag började använda den trådlösa musen som följde med tangentbordet och den funkar till 100% om än inte lika precis som de tidigare med sladd. märkligt att de senare 2 varav den ena Gun 3 v7 och en Logitech båda för vardera ca 500 sek eller mer slutar funka samtidigt. kan ju bero på att de har en massa olika funktioner medan den som nu går endast har scrollhjulet.

Byt batteri i den trådlösa musen, för vissa av dom problem du säger kan uppstå av sådant.

En annan sak är att byta underlag dvs. vissa optiska mös fungerar olika bra på olika underlag - testa att byta musmatta eller att ta bort den helt och hållet.

Mvh

Link to comment
Share on other sites

thanks - jag kanske var otydlig - jag tog bort gun- och logitechmössen och kör nu alltså med ny trådlös mus utan en massa knappar på och det är med den det nu alltså fungerar så bra. vad gäller apparna har jag felsökt och fått fram Store nu och dess olika appar men när jag försöker ta hem nåt får jag som svar att det inte går att genomföra "köpet" och felkod 70002. det är väl fr o m idag som jag ska kunna ladda ner up-date av W10 som jag beställt och fått bekräftat till bägge mina maskiner med W 8.1?

Link to comment
Share on other sites

Flyfisherman
det är väl fr o m idag som jag ska kunna ladda ner up-date av W10 som jag beställt och fått bekräftat till bägge mina maskiner med W 8.1?

Inte nödvändigtvis. Microsoft börjar idag att rulla ut uppgraderingen Windows 10, men eftersom deras servrar omöjligt kan klara av alla miljoner och åter miljoner datorer runt om i världen samtidigt, så kommer inte alla att få uppgraderingen samtidigt.

Du bör få besked om när detta är klarat att hämta och installera.

 

det inte går att genomföra "köpet" och felkod 70002

När och var kommer denna felkod upp och är det exakt det numret på felkoden?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...