Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
K Olagus

Skapa cd för Windows 10?

Rekommendera Poster

Hej!

 

Har fått en liten ikon från Windows och erbjudande om Windows 10 när det kommer i slutet på juli. Det har jag tackat ja till. Men förstås infinner sig en massa frågor som inte får svar på Microsoft.

 

Jag har nu Windows 7 Home Premium 64 bit på en några år gammal hp-laptop. Vid köpet av denna laptop låg en återställningspartition och jag har även skapat återställnings-cd:ar (tror det blev 7!). Jag har hittills inte behövt använda mig av återställning.

 

Vad jag nu undrar över, är om det kommer att bli möjligt att "spara" det nya operativet på cd-skivor, så att jag kan göra återställning/installera operativet lite senare när jag känner att jag är redo (lite jobbigt mitt i sommaren med nytt operativ!)?

 

Hur mycket kan man lita på den information man får då man klickar på ikonen för W10 om vad som möjligtvis inte kommer att fungera med W10? (I mitt fall ett förinstallerat bildbehandlingsprogram Corel Paintshop.)

 

Varför får jag inte samma erbjudande på min andra dator, som har Windows 7 Pro? (OBS! Är inte företagare, bara har pro för att jag var intresserad av funktionerna.)

 

Summerar: Jag är orolig för att det skall bli kaos med "för gamla" program och även drivrutiner till diverse kringutrustning. Behöver jag vara det eller löser sig detta på samma smidiga sätt som den gången jag först installerade Windows 7?

 

På midsommarkvällen....

KOlagus

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej!

 

Introduktionserbjudandet om gratis uppgradering gäller under ett år och det är därför ingen brådska med att uppgradera. Om det dröjer innan du vill uppgradera ska du inte boka Windows 10 nu, för när det finns en gällande bokning för datorn kommer installationsfilerna att laddas ner automatiskt kring 29 juli. Du kan avboka med hjälp av "Skaffa Windows 10" också.

 

Efter att uppgraderingen till Windows 10 är klar kommer du att kunna göra återställnings-DVD (inte CD). Jag har inte läst något officiellt uttalande om att det skulle gå innan.

 

Det som står med som inkompatibelt är det som Microsoft vet är inkompatibelt för närvarande, sen kan ju företaget bakom Paintshop, drivrutin eller vad det nu gäller komma ut med en uppdatering som gör att det blir kompatibelt. Men visst kan det finnas program, drivrutiner etc. som är inkompatibla fast Microsoft inte vet om det än. Det är bra om du håller koll på HP:s webbsidor om din datormodell för där kan dyka upp information om vad som gäller uppgraderingen för just din datormodell.

 

Drivrutiner för Windows 8.1 brukar fungera i Windows 10, liksom program som fungerar i Windows 8/8.1.

 

Man ska se till att ha säkerhetskopior på alla viktiga filer och vara beredd på en ominstallation av nuvarande Windows-version innan man påbörjar uppgraderingen. Risken är väldigt liten att det behövs men några kommer att behöva göra det.

 

Det finns många anledningar till att "Skaffa Windows 10" inte dyker upp, men om du inte är intresserad av att uppgradera just när Windows 10 kommer ut så behöver du inte bry dig nu för det kommer andra möjligheter att uppgradera. Microsoft är väldigt angelägna om att folk ska uppgradera så de kommer att göra allt de kan för att det ska ske.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...