Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

SSD opålitliga


Åge N

Rekommendera Poster

Flyfisherman

Jo jag har läst om detta förr, vore intressant att veta vilken typ av SSD dom använder, verkar vara nån tidig modell av PCIE Fusion-ios SSD. http://computersweden.idg.se/2.2683/1.631287/newsflash--flashdiskar-ar-opalitliga-varmekansliga-och-inte-alls-sa-stromsnala
 

Facebook redovisar inte exakt vilken typ av diskar man använder men det är välkänt att företaget var något av pionjärer på diskar som ansluts via pci-gränssnittet och då särskilt Fusion-ios kortbaserade diskar. Det handlar alltså inte om samma typ av diskar som i allt större utsträckning ersatt hårddiskar i bärbara datorer där maxstorleken är 512 GB. Med pci-baserade flashdiskar går det att trycka in drygt 6 TB på varje kort till skillnad från ssd-diskar med sata-gränssnitt där man ofta får nöja sig med 1-2 TB.

 

 

 

För vanliga konsumenter kan man läsa denna intressanta artikel, så inte folk skall behöva gå omkring och vara oroliga:

AnandTech -The Truth About SSD Data Retention

..//.. All in all, there is absolutely zero reason to worry about SSD data retention in typical client environment. Remember that the figures presented here are for a drive that has already passed its endurance rating, so for new drives the data retention is considerably higher, typically over ten years for MLC NAND based SSDs.

 

 

Samt NordicHardWares väldigt intressanta pågående test där man själv kan följa med i realtid:

Hur länge håller TLC egentligen? Nordichardwares "TLC-dödartest" passerar 500 terabyte

 

För att sätta det lite i perspektiv så är 500 terabyte detsamma som att skriva 13 gigabyte varje dag i över 100 år. Inte nog med det - alla tre enheterna har hittils klarat av uppgiften utan det minsta fel eller problem.

 

 

Mvh :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Flyfisherman

Nordichardwares SSD-dödartest har skördat sitt första offer

 

För bara en dag sedan så gjorde vi en uppföljningsartikel till vårt SSD-dödartest. Då kunde vi konstatera att allt såg bra ut, men bara timmar efter det så förändrades allt. Det är med sorg i hjärtat som vi måste meddela att en av våra deltagare inte längre är med oss.

 

Men misströsta inte, det är helt otroligt vilka skrivningar denna SSD klarat.

Fast vad berodde det på och vilken var det..? ja läs artikeln.

 

Vi följer testen löpande... :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 months later...

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.



×
×
  • Skapa nytt...