Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
HTSE

Staplad stapeldiagram, Excel

Rekommendera Poster

Hej,

 

Jag har skapat ett staplat stapeldiagram. En stapel består av fyra olika värden/delområden dvs stapeln består av fyra olikfärgade "klossar". I diagrammet ser jag vilket värde varje delområde har (dvs talet syns på respektive kloss). Det jag också skulle vela se är vad alla värden uppgår till tillsammans (summan av alla fyra delområden). I vissa diagram har ja sett det totala värdet högst upp på stapeln men jag vet inte om det går när man har staplade staplar. Hoppas ni förstår vad jag är ute efter och kan tipsa hur man ska göra för att få fram tot.värden.

 

Tack på förhand :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det jag kan tänka mig är att du skapar en till kolumn i din tabell där du summerar dina värden, inkluderar denna kolumn i din tabell och formaterar denna serie som en linje/punktgraf. Då kan du få denna series värden att ligga på toppen av staplarna.

Du kan formatera den på vis att den inte syns om du vill, med diskreta punkter. På exemplet är de synliga för sakens skull. 

post-8996-0-08969300-1433938639_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för hjälpen! Fungerade klockrent :) Jag dolde linjen, punkterna och förklaringen och lät endast summan synas. Precis som jag ville!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...