Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Smart TV skalar ner foton


rolfr

Recommended Posts

Glad i hågen satte jag igång och testade vår nya Samsung Smart TV. Allt verkar kanonfint och jag är nöjd så här långt. Nästan i alla fall. Kunde hämta olika videosnuttar från NASen i nätverket och det blev bra. Men när jag skulle kolla vanliga foton så skalade TVn ner dem från tex 2592x1944 pixels till 640x480. Och då blev de nästan bara små flugskitar på 55 tummaren.

 

Kunde hitta en zoom funktion som fungerade mindre bra. Inget användbart alltså.  Någon som vet hur man kan få burken att hämta bilderna i den storlek de verkligen har?

Link to comment
Share on other sites

Kan det vara preview så att dem är klickbara?

 

Har själv Samsung TV men har ej testat ännu.

 

Edit:

Har testat nu och det fungerade utan någon störande skalning.

Link to comment
Share on other sites

Man skulle kunna tro det eftersom bilden är så liten. Men jag har testat, både med den "smarta" pekkontrollen och även via menyn. Men jag kan inte få upp dem till original storlek.

 

Jag har en gammal Boxee Box mediaspelare som jag använde till den gamla TV:n och med den kommer bilderna upp som de skall. Detta verkar osmart med den nya SmartTV:n.

Link to comment
Share on other sites

Från dator blir det rätt. Från Boxee Box mediaspelare blir det också rätt. Men från den "smarta" Samsung TV:n blir det galet. Bara 640x480 pixlar. Jag hade tänkt flytta ut den gamla mediaspelaren nu när jag skaffat en smart TV, men då kan jag inte se bilderna i den storlek de verkligen har. Typiskt irriterande.

Link to comment
Share on other sites

Jag misstänker att det kan vara hur din NAS levererar bilderna via DLNA som är fel. Skulle du använda USB med samma bilder tror jag inte samma fel uppstår. Du kan ju testa för att se om tesen stämmer. 

Link to comment
Share on other sites

@Jonas:  Nej jag kan inte se att NAS:en skulle leverera bilderna felaktigt. Dels för att Boxee Boxen hämtar dem på samma sätt och då fungerar det som de skall. Och dels för att när jag kopierat bilderna till ett USB minne så blir de också rätt. Det är bara när TV:n själv skall läsa dem över WiFi som blir det 640x480.

 

@Tune: Bilderna ligger på en nätverkshårddisk, NAS. Om som enligt ovan felet blir bara när den s.k. smarta delen skall läsa dem. Kan också nämna att när jag använder Samsungs egen app Smart View 2.0 så kan den läsa bilderna från min telefon och det blir rätt då också 

Link to comment
Share on other sites

Det är en Synology DS212J som jag är helt nöjd med. Ingenting... peppar peppar... har krånglat med den. Problemet i den här tråden vill jag helt lasta Smart TV:n.

Link to comment
Share on other sites

@Tune:  Nu har jag uppdaterat både MediaServer och Photostation på NAS:en. Men jag kommer ändå inte åt dem från TV:n. Därifrån kommer jag bara in som om jag tittar i en filhanterare. Hur menar du att jag skulle komma åt dem från TV:n?

Link to comment
Share on other sites

Du väljer Synology NAS eller vad nu står när du byter "Source" på TV och sen väljer du vilken typ av media som vill titta på.

 

För mig var det bara och starta Mediacenter på NAS och sen fungerade det direkt. Jag har även Photocenter igång men jag vet inte om detta påverkar på något sätt för jag hade detta igång innan jag startade Mediacenter.

Link to comment
Share on other sites

Tjo-Hooo!!!  Tusen tack Tune! Ditt trick med att bara starta Media Servern löste problemet. Jag hade inte någon aning att den fanns. Men efter att ha startat den och sedan välja NAS:en precis som tidigare på TV:n så blev allt rätt.  Stort tack för hjälpen!

Link to comment
Share on other sites

Kul att det löste sig till slut. Har fortfarande inte förstått riktigt hur du gjorde när du fick upp bilderna på TV utan att ha Mediacenter igång. Min NAS syntes inte alls på TV då.

Link to comment
Share on other sites

Eftersom jag inte visste om Media center och då heller inte startat den, så blev det tydligen bara så. Om du är tillräckligt nyfiken och experimentsugen, kan du kanske stänga av den i din NAS och se vad som händer. Hos mig blev det nerskalat till 640x480.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...