Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
MariaE

Svenska tecken funkar inte på min Linuxdator :-(

Rekommendera Poster

MariaE
Postad (redigerade)

Svenska tecken funkar inte helt plötsligt på min Linuxdator.  Det går inte att skriva aschi-tecken heller... Alt-Gr +nummer funkar tydligen inte i Linux verkar det som.... Jag använder Linux Anti X. http://antix.mepis.org/index.php?title=Main_Page

 

Det blev så efter att jag hade installerat lite program bl.a. en större muspekare. Och detta skriver jag på min Windows dator. Det går inte att surfa till eforum och logga in med min Linux dator. Det går bara att surfa till sidan...

 

Nu kanske det funkar ...  med svenska tecken. Jag har ändrat till svenska tecken på två ställen... Jag hoppas det... Jag tänkte ladda upp en till fil men den hade fel namn....

 

/Maria

post-120863-0-46516600-1429384483_thumb.png

Redigerad av MariaE

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Är det verkligen rätt att välja ett tangentbord som bara har 18 tangenter?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
MariaE
Postad (redigerade)

Är det verkligen rätt att välja ett tangentbord som bara har 18 tangenter?

Mitt tangentbord har fler än 18 tangenter  :)

Om det blir fel igen i Linux så ändrar jag detta . 

/Maria

Redigerad av MariaE

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Jag tänkte väl det och då verkar det konstigt med en inställning där du har valt att 18-tangenters tangentbord.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
MariaE

Jag tänkte väl det och då verkar det konstigt med en inställning där du har valt att 18-tangenters tangentbord.

Vilka tangentbord har bara 18 tangenter ??  :o Jag fattar inte ens att detta val finns med...

/Maria

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
MariaE

Nu funkar det hoppas jag, nästa gång jag använder min Linuxdator... Jag hade valt Compaq eller så hade datorn valt det men det funkade inte .... Men mitt tangent bord är ett Compaq tangentbord...

/Maria

 

post-120863-0-07461600-1429469971_thumb.png

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
MariaE

Nu funkar inte svenska tecken  p[ min Linuxdator som du ser. Jag 'ndrade till svenska tecken innan jag surfade till denna sida men det fnkar inte ialla fall. Jag m[ste 'ndra till svenska tecken varje g[ng jag ska skriva n[got p[ svenska numera.  Det 'r ocks[ f;rtfarande v'ldigt segt att surfa till eforum trots att jag anv'nder Firefox. Men jag kan surfa till andra sidor

&Maria

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
MariaE
Postad (redigerade)

Hoppas det funkar nu?? ÅÄÖ åäö.  Det är nog så att jag måste ändra varje gång ska jag skriva något på svenska... De andra tecknen funkar inte heller om inte svenska tecken funkar . Aschii-tecken funkar tydligen inte i Linux Alt-gr+nummer.

/Maria

Redigerad av MariaE

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
fagerja

Du skall välja internationellt 105-tangenters tangentbord. Microsoft internet keyboard har amerikansk layout.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
MariaE

Du skall välja internationellt 105-tangenters tangentbord. Microsoft internet keyboard har amerikansk layout.

Då hoppas jag att detta val finns med i min Linuxversion. Nu surfar jag på Windows datorn. 

/Maria

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
MariaE

Här kommer lite flera bilder på tangentbordsinställningar. Om det inte blir rätt nu så byter jag tillbaka till mitt gamla tangentbord. Det är inte ett USB-tangentbord. Det har rund kontakt till datorn och det är 15 tangenter på det upptill + 1 som är borta. Jag måste ta en penna och trycka ner den lilla plastknoppen när jag ska avbryta något kommando eller annat. :)  Tangentbordet är ett Logitech tangentbord och har  Windows tangent eller super L som det heter i Linux. Jag kommer inte ihåg var jag hittade dessa värden som finns i bilden font3 och  font4. 

/Maria

 

 

post-120863-0-83904700-1429732189_thumb.png

post-120863-0-14712300-1429732297_thumb.png

post-120863-0-97135600-1429732305_thumb.png

post-120863-0-02863100-1429732388_thumb.png

post-120863-0-36328200-1429732652_thumb.png

post-120863-0-71684900-1429732814_thumb.png

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
MariaE
Postad (redigerade)

Nu funkar inte svenska tecken igen och bakgrunden blir svart, trots att jag försöker installera nya bakgrunder    :angry:

/Maria

post-120863-0-32234300-1430046183_thumb.png

post-120863-0-74832200-1430046201_thumb.png

post-120863-0-84822100-1430046282_thumb.png

post-120863-0-61111000-1430046396_thumb.png

post-120863-0-35344400-1430046496_thumb.png

post-120863-0-23830800-1430046631_thumb.png

post-120863-0-12818400-1430046660_thumb.png

Redigerad av MariaE

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
MariaE

Jag måste nog börja om :-( Ibland får jag bra bakgrund och ibland inte.... Dessutom blir det fel med svenska tecken. Ett av problemen är också att det finns flera sätt att installera filer på...Synaptic package manager, Synaptic packet Installer och GDebi packet installer. . I ett av dessa program får man meddalande om farliga uppdateringar men man får det bara första gången man försöker installera programmet verkar det som...  Därför har det blivit fel :-(

 

Det går inte att välja bakgrund ... Det kanske beror på att dessa filer är i fel mapp? Vilken mapp ska de vara i ? Om det bara är att flytta dessa filer så behöver jag nog inte börja om ? Men vilken mapp ska de vara i? Jag har försökt att flytta på filerna men det blir fel efter några omstarter trots allt...

 

/Maria

 

post-120863-0-35718200-1430224121_thumb.png

post-120863-0-71538300-1430224152_thumb.png

post-120863-0-47008900-1430224453_thumb.png

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
MariaE

Nu blir det rätt med bakgrunden och svenska tecken i min Linuxdator hoppas jag. Inga farliga uppdateringar kommer med. Nu är min Linuxdator kompatibel med mej. Jag trodde inte att det skulle funka att installera delar av två Linux versioner men det gjorde det.  :thumbsup:

Orsaken till att det råkade bli en volym till var att det blev fel med KDE-desktop som jag försökte installera och använda... Den volymen har jag flyttat till en annan arbetsyta eller vad det heter på svenska?? 

/Maria

 

post-120863-0-02536300-1430391142_thumb.png

post-120863-0-08755300-1430391167_thumb.png

post-120863-0-15073300-1430391185_thumb.png

post-120863-0-66835500-1430391308_thumb.png

post-120863-0-18934800-1430392234_thumb.png

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
MariaE

Det funkar idag också. Jag upptäckte att mitt USB-tangentbord funkade till min Linuxdator men inte i Grubläge. Då måste jag använda mitt gamla tangentbord och använda en penna för att trycka ner den lilla plast knoppen där escape-tangenten fanns förut. 

/Maria

 

post-120863-0-50796300-1430473429_thumb.png

post-120863-0-66958400-1430473791_thumb.png

post-120863-0-75923300-1430473956_thumb.png

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Laso

Vad bra att det fungerar för dig nu, då kan vi väl anse att denna tråd är avslutad eller hur?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
MariaE

Ja det kan vi göra. Hoppas det inte blir något mer fel. Nästa fel som blir blir nog att moderkortet går sönder. Jag hoppas inte att det händer i år.

/Maria

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...