Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Qiron

Nånting fyller upp min C: ssd disk

Rekommendera Poster

Qiron
Postad (redigerade)

Hej,

 

Sitter och e helt enkelt novis på allt och känner mig dum, men min huvud disk C, som är en ssd på 256 gb är snart full igen. Datorn är nyligen ominstallerad för ca 2 månader sen. bifogar bild för att visa hur det ser ut. Har sökt runt lite men fattar nada, nån som har en ide lr måste jag installera om igen.

 

Har Avast premium och Norton aktiverat och dom hittar inget farligt.

 

post-136403-0-07359900-1429300853_thumb.jpg

Redigerad av Qiron

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Cecilia

Hej!

 

Snart full är den väl inte när det är 87 GB ledigt i och för sig.  Men det går inte att använda storleken i en mapps Egenskaper för att avgöra hur mycket det finns på hårddisken, det kan slå åt båda håll. Det ser ut som att du inte har slagit på visning av operativsystemfiler, dvs sådana räknas inte med i Egenskaper. Om viloläge är aktiverat kommer filen hiberfil.sys att ta lika mycket utrymme som mängden RAM-minne och växlingsfilen pagefile.sys är som standard också i samma storleksordning (den kan man dock ställa in själv). Oavsett hur du gör så får du inte med innehållet i mappen "System Volume Information", dvs återställningspunkterna, i mappens Egenskaper.

 

Använd Diskrensningsknappen i ditt tredje fönster för att rensa bort filer som inte behövs längre, tänk på att du behöver både välja användarfiler (standard) och systemfiler (knapp), inklusive fliken "Fler alternativ", för att rensa allt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Pelle Penna

Använder du Spotify, eller OneDrive eller Dropbox så sparas ju dessa filer även på C: disken om man inte har flyttat dessa.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...