Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
Dag Erlandsson

HDD Format Error Hjälp!

Rekommendera Poster

Postad (redigerade)

Videokameran blev troligtvis överfylld... Nu visar den

 

HDD Format Error  E:31:00

 

Det är en Sony Handycam HDR-XR155

En "quick fix" hjälp åt en amatör?

 

Tack på förhand

Redigerad av Dag Erlandsson

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag antar du redan Googlat?

 

Om inte några sökträffar:

https://community.sony.com/t5/Camcorders/E-31-00-HDD-Format-Error/td-p/74607

och

http://community.sony.com/t5/Camcorders/How-to-solve-the-error-E-31-00-in-a-HDR-XR160-camcorder/td-p/47135

samt

http://www.justanswer.com/video-camera-repair/7fr1t-sony-handycam-dcr-sr68-showing-e-31-00-hdd-format.html

 

Egentligen samma åtgärd och om man får tro vad som skrivs så ska inget raderas. Å andra sidan är det inte säkert att ågärden med reset hjälper.

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag antar du redan Googlat?

 

Om inte några sökträffar:

https://community.sony.com/t5/Camcorders/E-31-00-HDD-Format-Error/td-p/74607

och

http://community.sony.com/t5/Camcorders/How-to-solve-the-error-E-31-00-in-a-HDR-XR160-camcorder/td-p/47135

samt

http://www.justanswer.com/video-camera-repair/7fr1t-sony-handycam-dcr-sr68-showing-e-31-00-hdd-format.html

 

Egentligen samma åtgärd och om man får tro vad som skrivs så ska inget raderas. Å andra sidan är det inte säkert att ågärden med reset hjälper.

 

Har reset:at men som sagt, det hjälper inte... Vill inte förlora hela innehållet - finns det någon som helst chans att på något sätt inte förlora innehållet och få kameran återställd tror du?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kanske

 

Expert:  Rusty replied 2 years ago.
Ok, it sounds like your hard drive is completely out. Let's try reviving it one more time. Unplug it for a full 15 minutes. No battery, no power source, and hold the reset button for 1 full minute. This will drain the power from all of the electronics. Try the format again.

Kan hjälpa?

 

Fast förutom det jag markerat med rött då.

 

Vad är det för en disk? Går den att ansluta direkt till en dator?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kanske

Kan hjälpa?

 

Fast förutom det jag markerat med rött då.

 

Vad är det för en disk? Går den att ansluta direkt till en dator?

Provade - men icke.... Ja den går att ansluta till datorn - där kommer det då upp 3 alternativ USB-Connect, Disc Burn, USB-Connect. När jag då "hittar den" på Flyttbar disk på datorn står det,

 

Disken i enhet F: Behöver formateras innan den kan användas. Vill du formatera den? Formatera disken/Avbryt

 

Då är väl risken stor att jag förstör allt?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 

Vill du formatera den? Formatera disken/Avbryt

 

Då är väl risken stor att jag förstör allt?

 

Ja!

 

Som ofta nämnts här på eforum bör man ta en exakt kopia av disken först av allt. Jo, även fast den inte tycks gå att läsa.

 

Har du "tur" kan disken ha blivit "raw" och har du ännu mera "tur" kan man återställa detta enkelt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja, nu har jag ju bytt dator och fortfarande inte fått igång min kamera... Nu när jag tänkte som ni rekommenderat - koppla in kameran till datorn - så verkar inte datorn reagera... Kamera symbolen kommer visserligen upp på datorn men det står

"Sätt in en disk i flyttbar disk (D)" . Vad innebär detta - skall jag koppla in ytterligare en kabel? För i ingången bredvid på kameran finns det en ingång/utgång där det står "HDMI OUT" - Min tanke var nämligen att i denna nya dator med er hjälp överföra "rubbet" till datorn och på så vis kunna återställa kameran. Som ni alla vet vid det här laget är jag en stor amatör och helt oteknisk - men med er hjälp har man lyckats :-) Så kan vi köra en omgång till för att få till detta? När jag på displayen provar att trycka på det första alternativet som (längst till vänster) så kommer "flyttbar disk" upp på datorn samtidigt som det ser ut som en A4 med ett vikt hörn - när jag trycker på "den" så står den och "matar" (20 min nu) - kan det vara "där" allt innehåll ligger och att det tar tid pga uppladdning och att jag i så fall - kan - lägga alla filerna i en mapp på datorn? Eller är detta ett önsketänkande? :-) Det står även "datorn svarar inte" - kanske att man behöver ett program? Denna dator tar ju dessvärre inte cd-skivor... Så hur får jag till kopieringen/överföringen?

post-54989-0-10373100-1447960925_thumb.jpeg

post-54989-0-66038300-1447960940_thumb.jpeg

Redigerad av Dag Erlandsson

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nu har det äntligen börjat hända nått. Kameran är via USB kopplad till datorn. Min tanke är/var att se bild dubbelklicka på "flyttbar disk" att en mapp med "allt" från kameran skulle komma upp och "den" mappen skulle jag bums kopiera till datorn - MEN - har dubbelklickat och det bara "matas" (se upptill) och inget händer? Men så tänker jag att om det är säg 100 GB så kanske det tar "timmar" innan åtkomst kan ske? Eller är jag helt ute och "cyklar"?

post-54989-0-97219600-1448041358_thumb.jpeg

post-54989-0-90352800-1448041367_thumb.jpeg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej,

Jag har inte följt tråden helt från start, men detta indikerar att USB-enheten dvs. det lagringsmedia som skall läsas av Windows inte är helt perfekt eller att det inte stöds av systemet.

 

Antingen är det fel på formatet så att det inte stöds, krävs en särskild drivrutin, men mer troligt är att din formatering av mediat inte fungerat, kanske beroende på att detta har blivit skadat. Läsproblem från mediat helt enkelt.

Hur har du gjort formaterngen? Kanske göra denna från Windows istället?

Hur ser det ut i Diskhanteraren?

 

Kan du byta minneskort och testa hur det blir då?

 

[Edit] Missade att det verkar var en disk i kameran? ja,nåt fungerar inte med denna...

Redigerad av Flyfisherman

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej,

Jag har inte följt tråden helt från start, men detta indikerar att USB-enheten dvs. det lagringsmedia som skall läsas av Windows inte är helt perfekt eller att det inte stöds av systemet.

 

Antingen är det fel på formatet så att det inte stöds, krävs en särskild drivrutin, men mer troligt är att din formatering av mediat inte fungerat, kanske beroende på att detta har blivit skadat. Läsproblem från mediat helt enkelt.

Hur har du gjort formaterngen? Kanske göra denna från Windows istället?

Hur ser det ut i Diskhanteraren?

 

Kan du byta minneskort och testa hur det blir då?

 

[Edit] Missade att det verkar var en disk i kameran? ja,nåt fungerar inte med denna...

Hej, ok, menar du att det kan vara något fel på själva sladden (usb)? Eller att jag fysiskt måste göra något för att "den" skall stödjas av min dator? Jag har inte gjort någon formatering överhuvudtaget, detta då det bara står HDD Format Error E:31:00. Ringde Sony idag och dom sa att det bara skulle vara att ladda hem "Play memories home" och så skulle "den" ta emot kamerans innehåll. Men det fungerade inte alls. Istället menade nästa person på Sony att jag bara skulle koppla in kameran som jag nu gjort och öppna "enheten" (flyttbar disk) - som nu bara står och "matar".. I enhetshanteraren kommer kamera symbolen upp.under "bärbara enheter". Där står det "Den här enheten fungerar korrekt" :-) I övrigt se bilder. Så detta torde väl vara positivt?

post-54989-0-99961900-1448057169_thumb.jpeg

post-54989-0-67927700-1448057185_thumb.jpeg

Redigerad av Dag Erlandsson

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag bara undrade om det kan vara så att din disk/lagringsmedia helt sonika blivit felformaterat eller annat och tappat   filinformationen?

I så fall att du skulle prova att formatera om detta....

Mvh

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Men då måste " amatören" (jag) fråga, om man gör en recovey - om det misslyckas då antar jag att man definitivt förlorat allt? Finns det inte något annat sätt?

Redigerad av Dag Erlandsson

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Man skall aldrig köra ett recoveryprogram direkt på en eventuellt skadad enhet utan alltid på en avbild. En avbild gör du bäst med ddrescue (https://www.gnu.org/software/ddrescue/manual/ddrescue_manual.html, http://www.forensicswiki.org/wiki/Ddrescue). Programmet finns på SystemRescueCD (http://www.sysresccd.org/SystemRescueCd_Homepage).  SystemRescueCD kan laddas till ett USB-minne och köras därifrån.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Går det fortfarande att - i kameran - spela upp det som är inspelat?

Så att det faktiskt inte är så att det blivit/är ett fel på disken?

 

Ett par långskott:

1.

Blir det någon skillnad om du stänger datorn, har kabel ansluten, kameran igång och sedan startar upp datorn?

Vänta tills allt verkar laddats normalt innan du öppnar Utforskaren för att se innehållet i kameran.

2.

Blir det någon skillnad om du i stället för Utforskaren använder det mycket bättre programmet TotalCommander?

 

Funderar också på om det skulle gå bättre att komma åt innehållet om datorns operativ är Linux?

Det är ju givetvis inte meningen att det ska behöva vara på det viset, normalt, men nu tycks ju något ha hänt...

Antingen testar man med en Live-CD/DVD/USB eller så kör man Linux virtuellt..

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Här är en som lyckats få fram filerna på din kameramodell med samma felkod från en kopia av kamerans hårddisk.

 

http://www.fixya.com/support/t3862423-e_31_00_error_code_sony_camcorder

 

Han använde en tidigare version av paragon ,men den här borde nog fungera.

 

 

https://www.paragon-software.com/home/br-free/

 

LARSAS

Redigerad av LARSAS

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Här är en som lyckats få fram filerna på din kameramodell med samma felkod från en kopia av kamerans hårddisk.

 

http://www.fixya.com/support/t3862423-e_31_00_error_code_sony_camcorder

 

Han använde en tidigare version av paragon ,men den här borde nog fungera.

 

 

https://www.paragon-software.com/home/br-free/

 

LARSAS

Tack! Då har jag några alternativ;

  • Backup to virtual disk
  • Restore from virtual disk
  • Incremental backup to virtual disk

Vilken väljer jag?

Redigerad av Dag Erlandsson

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack! Då har jag några alternativ;

  • Backup to virtual disk
  • Restore from virtual disk
  • Incremental backup to virtual disk
Vilken väljer jag?

 

Jag skulle först välja Back up to virtual disc .Inte hela datorn utan enbart hårddisken i kameran. Det är väl hårddisken i kameran och inte något memorykort i kameran som också kan användas som inspelningsmedium.

 

Default inställning är att hårddisken används för inspelning.

 

LARSAS

Redigerad av LARSAS

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag skulle först välja Back up to virtual disc .Inte hela datorn utan enbart hårddisken i kameran. Det är väl hårddisken i kameran och inte något memorykort i kameran som också kan användas som inspelningsmedium.

 

LARSAS

Ok bara hårddisken i kameran då den inte har kort. Men hittar inte kameran? Se bild

Har på kamerans display tryckt på USB connect till vänster - dvs den USB som har som en hårddisk bredvid sig. Klickar jag på "datorn" så kan jag se "den" som "Flyttbar disk D". Stängde nu ner programmet och satte på det igen - då kameran är i - När jag nu skall sätta på programmet igen - så händer inget.... Ska prova att starta om datorn med kameran i som Mikael föreslog och efter omstart sätta igång programmet.

EFTER OMSTART: Nu står den bara och ser ut som på bilden. Tidigare gick det direkt - men med kameran "i" står den still.. Men kanske att det tar extra lång tid då kameran är i?

post-54989-0-54690500-1448183164_thumb.jpeg

post-54989-0-87160200-1448184865_thumb.jpeg

Redigerad av Dag Erlandsson

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Eller borde jag kanske istället trycka på kamerans andra USB symbol som inte visar hårddisk symbolen (enbart USB) - sedan finns även "burn disc"

Redigerad av Dag Erlandsson

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Eller borde jag kanske istället trycka på kamerans andra USB symbol som inte visar hårddisk symbolen (enbart USB) - sedan finns även "burn disc"

Det är nog ofarligt att testa det andra USB alternativet.Vad som händer vid Burn disc vet jag inte.

 

Det verkar som paragonprogrammet ej hittar kamerans hårddisk

. Staplarna repsenterar partitioner på hårddisken och inte kameran. Kameran borde hittats på en egen rad.Ställer man musen över en stapel ser man storleken.

 

 

 

LARSAS

Redigerad av LARSAS

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det är nog ofarligt att testa det andra USB alternativet.Vad som händer vid Burn disc vet jag inte.

 

Det verkar som paragonprogrammet ej hittar kamerans hårddisk

. Staplarna repsenterar partitioner på hårddisken och inte kameran. Kameran borde hittats på en egen rad.Ställer man musen över en stapel ser man storleken.

 

 

 

LARSAS

Men du tror inte att "tiden" tar sån tid pga. att det är mycket? Jag tänkte att man skulle avvakta ett tag till?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Men du tror inte att "tiden" tar sån tid pga. att det är mycket? Jag tänkte att man skulle avvakta ett tag till?

Men du tror inte att "tiden" tar sån tid pga. att det är mycket? Jag tänkte att man skulle avvakta ett tag till?

Kan väl knappast skada . Hjälper det inte så får man exempelvis testa förslaget i inlägg 14 för att se om filerna går att komma åt.

 

Vad jag förstår av manualen så förutsätter Burn disc tillgång till en brännare.

 

LARSAS

Redigerad av LARSAS

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ok bara hårddisken i kameran då den inte har kort. Men hittar inte kameran? Se bild

Har på kamerans display tryckt på USB connect till vänster - dvs den USB som har som en hårddisk bredvid sig. Klickar jag på "datorn" så kan jag se "den" som "Flyttbar disk D". Stängde nu ner programmet och satte på det igen - då kameran är i - När jag nu skall sätta på programmet igen - så händer inget.... Ska prova att starta om datorn med kameran i som Mikael föreslog och efter omstart sätta igång programmet.

EFTER OMSTART: Nu står den bara och ser ut som på bilden. Tidigare gick det direkt - men med kameran "i" står den still.. Men kanske att det tar extra lång tid då kameran är i?

Jag är inte säker på att jag förstått det rätt. Men när jag testar med ett USB minne så måste jag sätta in USB minnet innan jag startar Paragon, annars dyker minnet inte upp i Paragon.

 

Du måste således se till att kameran ses i datorn innan programmet startas.

 

Det borde alltså se ut så här menUSB minnet ersatt av din kameras hårddisk.

 

post-57552-0-72939900-1448211480_thumb.png

 

LARSAS

Redigerad av LARSAS

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...