Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
PCsnubben

Rätta felstavade ord automatiskt ?

Rekommendera Poster

PCsnubben

I Windows 8 finns en funktion som heter "Rätta felstavade ord automatiskt"

Den är aktiverad, men inte rättas det något automatiskt inte ..

.
Det fungerar som med Windows 7, att man får en röd hackig linje under ord, sen får man högerklicka för förslag på annan stavning.

Varför rättas det inte automatiskt ?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
mbgtmari
Postad (redigerade)

Förmodligen som en, i högsta grad befogad, försiktighetsåtgärd från Microsofts sida. När man ser de föreslagna rättningarna får man chans att ignorera dem när de är fel, t ex förslag på särskrivning (som i engelsk-amerikanskan) när svenskan skriver ihop orden till ett enda ord. Felaktiga stavningsförslag kan man också få. Personligen litar jag mycket mer på mig själv och på SAOL än på Microsoft. Ibland är MS stavningsförslag befogade, för alla missar vi väl ibland någon bokstav eller får med en för mycket, när vi skriver fortare än vi tänker, men personligen skulle jag inte gilla att få min text ändrad automatiskt så jag inte märkte en förvanskning av den.
 

Redigerad av mbgtmari

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
PCsnubben

Jag har tidigare använt ett litet program för ändamålet.
Men det programmet får man lära upp efter hand, dvs addera felskrivningar och stavfel som man vanligen gör när man skriver snabbt tex.
Jag får nog återgå till det programmet, vet dock inte om det funkar till Win8

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Phenomen
Postad (redigerade)

En fråga angående Word. Ska man lita 100% på de gröna markeringarna som det föreslår? De ska föreställa förslag till syntaxförbättringar....  

Redigerad av Phenomen

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
mbgtmari

Absolut inte. Word är en automat som blivit inmatad med grammatikregler som den spottar ut sig när man skriver något som inte stämmer med dessa regler. Men det svenska språket, och alla andra förstås (kanske med undantag av latin), utvecklas hela tiden och det som var fel igår kanske är helt okej idag. Om man dessutom, som jag, skriver långa meningar, hänger inte Word med utan anmärker på ett ord som om denna automat bara orkat läsa de fem orden som står närmast varandra.

 

Man kan alltså få helt felaktiga "råd" så ens mening skulle bli konstig om man slaviskt följde dem.Tyvärr kan man inte heller ändra i sitt Words personliga grammatikregler eller lägga till någon ny regel. Det enda man kan göra är att lägga till olika stavningar som ska godkännas.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...