Just nu i M3-nätverket
Jump to content

VPN och AppleTV


Licken

Recommended Posts

Hej,

 

jag bor i Tyskland och "lånar" svensk IP av en kompis som har en VPN-server igång så att jag kan titta på svensk TV. På senare tid har jag blivit med en AppleTV som inte har tillgång till VPN-klient. Tills vidare har jag löst problemet på följande sätt:

På en inte helt modern PC med WinXP som agerar server här i huset kör jag en virtuell dator som även den kör XP. Denna virtuella dator har 2 virtuella nätverkskort. Med det ena "kortet" kopplar jag upp mej mot min kompis och delar sedan ut den anslutningen till det andra kortet. Det andra kortet har en fast ip-adress som jag sedan anger som gateway i min AppleTV.

Det här fungerar men är ganska instabilt och lastar ned servern ganska mycket. Dessutom är det ingen annan i huset som har lust att förstå hur det fungerar, så när jag inte är hemma blir man ofta utan svensk TV.

 

Det måste finnas bättre lösningar eller?

 

Men........

Jag vill inte ha ytterligare en dator som står på tomgång för jämnan här i huset. Frugan klagar över elförbrukning och jag tycker inte det finns plats.

Den dator som jag redan har stående igång för jämnan måste vara tillgänglig både inifrån och utifrån.

Jag vill enkelt kunna byta till tysk IP när någon i huset vill se nått Tyskt (inte jag).

Det känns onödigt att byta ut min server till nått mer kraftfullt som inte lastas så hårt av en virtuell dator (dessutom är jag inte säker på att stabilteten skulle bli bättre).

 

mvh

Lars Åke Mårtensson

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tack Mikael,

 

följdfrågan blir naturligtvis.....Kan nån tipsa om en lämplig router?

 

mvh

Lars Åke Mårtensson 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...