Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

"Permanent" extern hårddisk?


Rekommendera Poster

I min nya dator så sitter det en SSD och jag föredrar att ha två diskar i datorn utifall att något skulle inträffa. Och då min gamla dator så tok-kraschade boot-disken så jag har väll fått vatten på min kvarn så att säga.

 

Fast jag hittar inte någon plats i nya datorn att fästa en till disk då den är dels ganska kompakt och dels ganska okonventionell, så jag funderar på om jag kan använda en extern disk istället.

 

Jag kan välja mellan USB3 och eSata. Någon som har några tips på för- eller nackdelar på den ena eller andra? Jag har en disk redan och behöver egentligen bara ett kabinett. Och pris för eSata och USB3-kabinett verkar vara densamma så priset borde inte spela någon roll.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Spontant skulle jag säga eSata, den är ju liksom dedikerad för ändamålet..

 

Jag har haft en extradisk liggande lös på botten i mitt datorchassie i många år. I Min "filserver" har jag en extradisk fastsatt med en skruv i en metallbit över till en skruv på en av de fasta diskarna.

En stationär skumpar man ju inte omkring med dagligen...

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 2 veckor senare...

Det blev ett e-sata kabinett som drivs med ström från USB. På så vis så startar och stängs kabinettet av i samband med att datorn startar och stängs av. Just nu så har jag fånigt nog ockuperat eSata och två USB för ström, eventuellt så kan jag dra ut den ena USB:n så jag inte äter upp alla portar i onödan.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...