Just nu i M3-nätverket
Jump to content

"Permanent" extern hårddisk?


.M

Recommended Posts

I min nya dator så sitter det en SSD och jag föredrar att ha två diskar i datorn utifall att något skulle inträffa. Och då min gamla dator så tok-kraschade boot-disken så jag har väll fått vatten på min kvarn så att säga.

 

Fast jag hittar inte någon plats i nya datorn att fästa en till disk då den är dels ganska kompakt och dels ganska okonventionell, så jag funderar på om jag kan använda en extern disk istället.

 

Jag kan välja mellan USB3 och eSata. Någon som har några tips på för- eller nackdelar på den ena eller andra? Jag har en disk redan och behöver egentligen bara ett kabinett. Och pris för eSata och USB3-kabinett verkar vara densamma så priset borde inte spela någon roll.

Link to comment
Share on other sites

Spontant skulle jag säga eSata, den är ju liksom dedikerad för ändamålet..

 

Jag har haft en extradisk liggande lös på botten i mitt datorchassie i många år. I Min "filserver" har jag en extradisk fastsatt med en skruv i en metallbit över till en skruv på en av de fasta diskarna.

En stationär skumpar man ju inte omkring med dagligen...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Det blev ett e-sata kabinett som drivs med ström från USB. På så vis så startar och stängs kabinettet av i samband med att datorn startar och stängs av. Just nu så har jag fånigt nog ockuperat eSata och två USB för ström, eventuellt så kan jag dra ut den ena USB:n så jag inte äter upp alla portar i onödan.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...