Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
gnubbefalle

Ny SSD syns ej i Utforskaren

Rekommendera Poster

Jag har nyss köpt en SSD Kingston 480 GB. När jag kopplar in den via USD så hörs det bara 'ett pling' men disken kommer ej upp i Utforskaren.

Hur gör jag för att få den att synas i Utforskaren så att jag kan formatera den? Jag har en HP-dator desktop och kör Win 7.

Jan

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Formaterar en ny disk/SSD gör du i Diskhantering:

Högerklicka på Datorn och välj Hantera.

Leta upp Diskhantering till höger.

Högerklicka på SSD och välj att skapa en ny volym eller partition.

 

Men ska du inte ha Windows på SSD?

Det är ju då man får datorn riktigt snabb och då finns det inget behov av att formatera den innan man utför installationen.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har gjort allt enl. ovanstående, men fortfarande får jag ej upp disken i Utforskaren. Vad göra? Disken är märkt som Aktiv, Primär partition, men under formateringen blir det ett fel som anger att disken ej kan formateras eftersom det finns aktiva program som är i drift.

Jan

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Är det likadant efter att du har startat om datorn?

Inaktivera ditt antivirusprogram tillfälligt utifall att det är det som kollar om det finns något skadligt på SSD.

 

Kan du bifoga en skärmdump (PrintScreen, Skärmklippverktyget) på hur det ser ut i Diskhanteraren?

Du kan bifoga bilder efter att du har klickat på knappen "Använd fullständig editor".

 

Vad ska du använda SSD till?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...