Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Telia ADSL?


rockabilly65

Recommended Posts

En kompis till mig har detta. Förra veckan så funkade det för honom att köra ipconfig/release. Ta ur kontakten ur dator 1 och stoppa in den i dator 2 och surfa. Nu helt plötsligt funkar inte detta. Han får en 169. adress på dator 2, Vad beror detta på?

 

När han kör ipconfig/release på dator 1 så säger den att den släpper IP adresserna.

 

Vi har avinstallerat nät.kortet, tagit bort TCP/IP

kört renew,release inget funkar. DHCP är aktiverat och anslutning till lokalt nätverk är aktiverat 10.0 Mbps skickar bara paket, tar inte emot. Han har inget internt nätverk och OS är Win 2000 PRO.

Link to comment
Share on other sites

Det finns en nyhetsgrupp hos Telia som heter telia.broadband ...

Det är möjligt att man måste vänta en viss tid innan det funkar på den andra datorn. IP-adressen är ju bunden till nätverkskortet.

 

---------------------------------------------------------------------

Celeron 667@833 - GeForce2 MX - 256MB SDRAM

EIZO FlexScan T67S 20" - W2K(en), WXP(en) & WinME(sv)

---------------------------------------------------------------------

 

Link to comment
Share on other sites

Men det funkade ju för en vecka sedan att releasa ip adressen. Nu får han ju bara en 169. adress. vad är det för adress? och varför?

 

Mvh Stefan

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Calme ;-) 169... är en IP-adress ms lägger in när du inte får nån IP-adress tilldelad. Prova vänta ca 30-40 min och se om du får det att funka när du växlar dator.

---------------------------------------------------------------------

Celeron 667@833 - GeForce2 MX - 256MB SDRAM

EIZO FlexScan T67S 20" - W2K(en), WXP(en) & WinME(sv)

---------------------------------------------------------------------

 

[inlägget ändrat 2001-09-26 10:12:14 av Kaiser Sause]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...