Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

vinyl till Usb


kasbole84

Rekommendera Poster

Har en hel del vinylskivor som jag skulle haft på USB.

Vad är det enklaste sättet att konvertera. Ser att det finns skivspelare som klarar att överföra till USB.  Jag behöver goda råd för då jag är ganska novis på dethär.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det enklaste är att köpa en sådan utrustning vinyl till usb typ http://www.coolstuff.se/USB-skivspelare-ION-Profile-LP-Pro eller http://www.clasohlson.com/se/Skivspelare-med-USB-utg%C3%A5ng,-Sony-PS-LX300USB/38-5347

 

Hur bra ljudkvalitet just denna ger kan jag inte säga. Om kvalitet är viktigt, hör med HifiKlubben eller liknande företag.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har du ingen skivspelare så du kan använda en sådan som mikael63 länkar till så skulle jag rekommendera Spotify premium eller wimp hifi en månad och spara samma musik med lämpligt program.

Har du skivspelare men behöver reservdelar kan du pröva svalander.se

Ska du ha ny skivspelare och kan lägga ut 2500 kr så finns pro-ject elemental phono USB som både har inbyggd förförstärkare för anslutning till line ingång och USB. http://www.project-audio.com/main.php?prod=elementalphonousb&cat=turntables&lang=en

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En sak man bör tänka på är att resultatet dvs ljudkvaliteten aldrig blir bättre än vad källan är. Dvs en bra skivspelare med bra arm och pickup och bra nål är guld värd vid överföring av vinyl till digitalt format.

 

Sedan beror det naturligtvis på i vilket skick och vilken typ av musik som ska överföras. En gammal vinylLP eller vinylsingel som är så sönderspelad så att det är mer knaster än musik kanske inte kräver en vinylspelare i 25.000 kronors klassen för att resultatet ska vara lyssningsbart.

 

Det finns många fina gamla vinylspelare ex på:

 

Hifitorget.se

 

HiFimagasinet.com

 

EDIT: samt att man naturligtvis väljer FLAC-format istället för stenåldersformatet MP3. FREE LOSSLESS FORMAT är vad som gäller.  :thumbsup: 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Då finns det nåt som heter våt avspelning.

http://svalander.se/shoppen/tillbehoer_till_skivspelare/vat_avspelning

Vi måste skilja på knaster och knaster!

 

En sprillans ny fabrikspressad vinyl som aldrig varit spelad kan vara väldigt "knastrig" men då snackar vi om antistatknaster dvs att vinylen är statiskt laddad. Sådant knaster kan man lätt få bort med hjälp av speciell "våtavspelning" med speciell antistatvätska. Men det funkar även hyfsat med vanlig ren sprit blandat med destillerat vatten.

 

Knaster som däremot beror på att skivan är sliten eller att man använt en dålig pickup och kanske ännu värre - en dålig utsliten nål som oftast "graverar om skivan" som som totalförstör vinylen för gott med både knaster och knäppar som resultat kan aldrig någonsin elimineras med hjälp av våt avspelning utan en sådan skiva är för alltid förstörd. Tyvärr!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 9 months later...

Laserskivspelare kan spela även dom sönderspelade skivorna

Ledsen att jag glömde bort LASER-vinylskivspelarna.   :wub: 

The World’s Only Commercially-Sold Laser Turntable Can Be Yours For a Mere $15,000

http://diffuser.fm/laser-turntable/

 

Frågan är kanske snarare om TS är beredd att betala US$ 15.000.- (drygt 120.000 kronor) för en skivspelare för att få knasterfritt ljud med bakgrund av att han både uppger att han är "novis" samt att han tänker lägga vinylen på USB-pinne.  :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.×
×
  • Skapa nytt...