Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
PCsnubben

LÖST HP nx5000 drivers till Grafik i Windows 7

Rekommendera Poster

Lyckats få in alla drivers förutom till grafiken i Windows 7

 

Intel 855GM chipset with 400MHz processor side bus

Intel 915GM Express Chipset Video Driver

 

Det är denna som fattas.

PCI\VEN_8086&DEV_3582&SUBSYS_08BC103C&REV_02

 

Tech Specs

http://h20564.www2.hp.com/hpsc/doc/public/display?docId=c00351711

Drivers

http://h20565.www2.hp.com/hpsc/swd/public/readIndex?sp4ts.oid=395655&lang=en&cc=us

Men det finns inga där för Windows 7

 

På denna sida står det att det inte finns drivers för Intel 915 ....

https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=18576&lang=eng&ProdId=1862

Så vad gör jag ?

 

 

 
 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ett långskott.

 

Någon tråd någonstans för en IBM dator läste jag med samma chip.

 

Gå ner i upplösning 1024x768 eller 800x600 och installera den driver du visade som saknas( för Xp) manuellt i enhetshanteraren,

Sänk även kanske till 16 bitars upplösning.

 

Hämta drivisen eller om den är nerpackad och håll reda på sökvägen(efter uppack) för att manuellt lägga in den i enhetshanteraren under bildskärmskort.

 

Starta om datorn och höj upp upplösningen efteråt(32bitar), kan funka men tråden fick inget svar tyvärr om det gick.

 

Har gjort detta med Vista och har funkat några ggr. även med gamla ljudchip/kort.

 

Good Luck.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag testade tidigare med att installera XP-drivern i XP-kompatibelt läge.

Den installerades och inget felmeddelande kom upp vid installationen.

 

Men Videostyrningsenhet har fortfarande ett gult utropstecken...

 

Ska testa det du beskriver...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

Så här är det...

 

Det fungerar att installera drivrutinerna för XP.

Går jag in i Enhetshanteraren direkt efter så ser det OK ut.

 

Men sen startar jag om, och då går den ut på Windows Update och letar.

Sedan blir det likadant igen med ett gult utropstecken.

 

Jag stängde då av Windows letande efter drivrutiner på Windows Update i systeminställningarna.

Men det struntar den i, den går iallafall dit och letar.
(Eller om det är på disken den letar ...)
Sedan ser det likadant ut igen i enhetshanteraren...

 

Nåja, datorn fungerar ju, men det är störande...

Och den är inte min...

Gillar dock inte att lämna ifrån mig grejor som inte känns färdiga...

..

 

EDIT

Jag gjorde om det, och hann se att den även söker i drivrutinsmappar.

Alltså lokalt på datorn.

Kan jag rensa bort de drivrutiner jag inte vill ha där, och vilka mappar är det ?
Och hur vet jag vad de heter som jag vill ta bort...?

post-9064-0-19348100-1420725871_thumb.jpg

post-9064-0-81674300-1420725880_thumb.jpg

post-9064-0-86369600-1420725888_thumb.jpg

Redigerad av PCsnubben

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

Har nu testat lösningen som beskrivs i forumet.

Men nja, inte funkar det...

 

Verkade vara enklare att boota på en Hirensskiva och därefter redigera filen ifråga.

Men inte hjälpte det, en frisk backup kopierades genast till mappen istället.
Sen var det samma visa igen.

 

Filen finns faktiskt på tre ställen, inte ett ställe, se bild.

 

Jag döpte om dem, dock gick det inte att döpa om eller göra nåt alls med den som låg under winsxs

 

Då hittar den inga andra drivers på disken.
Och XP drivers går att installera så att det ser OK ut innan omstart.

 

Men sedan blir istället problemet att de finns inte kvar när man startat om datorn :(

Kul det här.....

 

post-9064-0-07457700-1420742721_thumb.jpg

post-9064-0-19977800-1420742729_thumb.jpg

Redigerad av PCsnubben

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Med den drivern som fanns att hämta på supportsidan för nx5000 gick det inte att få det att fungera.

 

Hittade dock en annan drivrutin win2k_xp1361

Den har en annan version 6.14.10.3732

 

Den fungerade !!  :)

Installerade i XP-kompatibelt läge.

 

Sen vet jag ju inte om någon åtgärd jag gjorde tidigare medverkade till att denna fungerade...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu



×
×
  • Skapa nytt...