Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll
JulieM

Stockholms stad - utbildningsförvaltningen söker en Förvaltningsledare verksamhet i Stockholm.

Rekommendera Poster

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga - Stockholm är möjligheternas stad. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. 

Därför behöver vi dig som vill utveckla verksamheten för stockholmarna och ett Stockholm i världsklass. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete med många möjligheter. Stockholms stad ska vara en attraktiv arbetsgivare med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde. 

IKT enhetens uppdrag 
Tjänsten kommer vara placerad på utbildningsförvaltningens IKT enhet. Enheten ansvarar för verksamhetsutveckling utifrån it-strategi för ett bättre lärande, samarbeta med verksamhetsavdelningen för att driva digitalisering i lärandet, leverantörsstyrning och uppföljning av avtal samt it-utveckling och it- förvaltning. System och tjänster som enheten ansvarar för når ut till över 300 000 användare dagligen. 
 
Arbetsuppgifter:
Ditt uppdrag innebär att vara den operativa ledaren för ett av utbildningsförvaltningens tre förvaltningsobjekt. Du rapporterar till förvaltningsobjektens ägare, vilket är gymnasiedirektör, grundskoledirektör eller kommunikationschef. Du ansvarar för att ta fram förvaltningsplan och i enlighet med den se till att systemförvaltningen uppnår uppsatta mål och leveranser. Uppdraget innebär även koordinering av behov, krav och mål på både kort och lång sikt, detta kopplat till verksamhetsnära systemförvaltning. Det inkluderar även utveckling av processer, verktyg, rutiner och att du arbetar effektivt med planering, organisering och prioritering av aktiviteter. Vidare kommer du, med stort inslag av projektledning, företräda objektets intressenter verksamhetsperspektiv. Tjänsten är spännande och utmanande där din förmåga som ledare kommer att ställas på prov. Uppbyggnaden av systemförvaltningsorganisationen kräver uthållighet och det gäller att du har en stark integritet.
Kvalifikationer:
• Akademisk examen inom pedagogik/lärarexamen och/eller informationsteknik, ekonomi eller motsvarande 
• Minst 5 års erfarenhet av ledning/projektledning i en projekt- och processbaserad organisation 
• Mångårig erfarenhet av förändringsledning (arbetssätt, kultur samt strategisk planering och implementering) 
• Praktisk erfarenhet av arbete med styrning eller förvaltningsmodeller ex. PM3 
• God förmåga att kunna leda, initiera, koordinera och kommunicera i en matrisorganisation 
• God förmåga att strukturera krav och behov från många olika intressenter 

Meriterande 
• Vara nätverksskapande och synlig samt god förmåga att sammanväga intressen mellan olika verksamheter för att säkerställa gemensamma prioriteringar 
• Ha god kännedom om den pedagogiska verksamheten 
• God erfarenhet av arbete med verksamhetsnära förvaltning inom skolväsendet, stor/komplex kommunal administration eller liknande, dvs. förvaltning och utveckling av processer och arbetssätt i administrativ verksamhet, med fördel kopplat till skolverksamhet 
• God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift 
• Erfarenhet av arbete inom utbildningsområdet och central förvaltning i en stor kommunal verksamhet 
• Ha god kännedom om kommunikation i stora organisationer och till olika intressentgrupper 
• Ha en affärsmässig inställning och förhållningssätt 


Den sökande ska på begäran kunna styrka kvalifikationskraven. 

För att trivas i rollen är du driven, noggrann och kan arbeta självständigt samt i god samverkan med andra kollegor inom enheten, staden och våra leverantörer. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 
Övrigt:
Vi undanbeder oss kontakt från säljare avseende rekryterings- och annonseringstjänster
 
 
Ansök här: http://jobbistan.stockholm.se/External/OJCustomer3/Assignmentview.aspx?guidgroup=55f32d98-2ca3-49c8-9bda-6fb1b9b66bbf&guid=C731983C-8D67-489A-A163-5DCB565F28CF

Redigerad av Cluster
Referral-länk ändrad till direktlänk /Cecilia, moderator

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu×
×
  • Skapa nytt...