Just nu i M3-nätverket
Jump to content

W 8.1 usb-sticka och kamerakort


hup151_t

Recommended Posts

tidigare i Vistan fick jag alltid upp frågan "vad" vill du göra och med flera alternativ när jag satte i en sticka eller kort i kortläsaren men nån sån fråga får jag inte upp nu i W 8.1. När man får den frågan vet man ju direkt att datorn känt av att nåt tillkommit - nu får jag gå in och titta bland enhetsbeteckningarna om det "hänt" nåt - är det en fråga om inställning i Windows 8.1?

Link to comment
Share on other sites

Har du inte ett val i Kontrollpanelen som heter "Spela upp Automatiskt" där man kan välja vad som ska ske när man stoppar i olika media? Sitter inte vid W8.1 nu så jag kan inte kolla hur det ser ut på egen w 8.1 dator.

Link to comment
Share on other sites

Kontrollpanelen > Maskinvara och ljud > Spela upp automatiskt =>

 

1. Bocka i översta rutan "Använd Spela upp automatiskt för alla medier och enheter"

2. Flyttbar enhet i rullgardinslisten väljer du "Fråga mig varje gång"

Här kan du som option välja vad som skall ske automatiskt med olika medietyper, eller att göra ingenting.

 

3. Spara

 

post-73434-0-41714700-1419104805_thumb.png

 

Finns fler sätt som du kan läsa mer om här http://www.eightforums.com/tutorials/30511-autoplay-turn-off-windows-8-a.html

Mvh

Link to comment
Share on other sites

Jag har bockat i rutan för Använd Spela upp automatiskt för alla medier och enheter och även för Fråga mig varje gång för Bilder-Filmer-Musik-Blandat och Minneskort och sparat - men jag får inte fram "rullgardinen" vad vill du göra - däremot lyser ju kortläsaren och jag kan gå in på enheten och läsa av.

Link to comment
Share on other sites

Jag har gjort så här med vissa av mina USB och kort-minne.

Har ändrat Autorun.inf enligt nedan och ändrat "Label" till ett passande namn på USB-minnet och skapat en Icon som sista raden hänvisar till:

[autorun]
 
label = Verbatim 8 GIG
 
icon = usb.ico

 

Detta är mycket bättre än att få den irriterande frågan om vad man ska göra med sin enhet. man bara går in i Utforskaren och klickar på önskad enhet. Vilka dessa är framgår tydligt när dem både har en egen icon och namn:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...