Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hur gör man när man fått veta att tiden är begränsad?


Snow

Rekommendera Poster

lätt varning: kontroversiellt ! och... jag har inga Barn... vilket förändrar situationen ordentligt

 

Det berör mig alltid Djupt när jag kommer i kontakt med någon som ska lämna kroppen och gå in i det Stora Mysteriet...

Jag känner mig Välsignad av att när min kropp var 18 månader, jag förstod att jag "var här igen" (och valde mellan att "sitta av det" eller "köra"... som mynnade i något mitt emellan.

Det finns mycket att göra om cancer är närvarande, jag kokar ner det till det fundamental eftersom det är och finns mycket specifika tillstånd.

Det viktigaste är att acceptera att det är som det är, gå in i en acceptans och "skit i detaljerna".

Verkligen känn efter hur det mås, och UTTRYCK DET! Gråt - Skrik - Förbanna - släpp på tyglarna! Finns inte utrymme för detta så skulle jag be om att bli skjutsad ut i skogen för detta (vikten av Verkliga Vänner och att VARA EN!)

 

Jag strök det jag skrev här, men låt mig "säga" så mycket att det som missbrukas i dag som narkotika kommer att användas i framtiden om någon så önskar vid sin "övergång", den valmöjligheten kommer att göra att många väljer bort det.

 

Det bör belysas att det är Viktigt att människor som bara speglar sig, med sin egen rädsla, och orerar om allt´s hemskhet bör uteslutas ur umgänget. Annars kan det utmynna i att all energi som man så väl behöver själv går till "tröst" av dom.

 

Vi ska alla lämna kroppen, det är bara så onödigt att det ska, många gånger, vara i förtid, och under undermåliga former.

 

Att redan nu förstå att det inte finns något "slut" utan att det bara finns nya "börjanden" hjälper. Skulle det finnas ett slut, så finns inte möjligheten att gräma sig om "hur dum kunde jag vara"....

 

Jag sänder min MEDKÄNSLA till Er och Era Anhöriga

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • Svars 150
  • Skapad
  • Senaste svar

Hej andzee. Stark? Vet ej om jag är så stark men jag försöker kämpa på så länge det finns liv finns det hopp sägs det ju. Tack för din omtanke.

 

Hej Tubular, tack för tipset om filmen The Bucket List Jo jag har sett den kollade även You Tube den finns där men man får skapa ett gratiskonto för att få se den Kanske bättre då att hyra en DVD.

 

Hej 87933.Tack för tipset om boken men böcker läser jag ej längre det tar för mycket tid eftersom jag ser dåligt. Skulle varit på återbesök hos ögonläkare för flera mån. sen men har inte blivit kallad och nya glasögon är inte lönt att skaffa så länge proppen jag har i vä. öga inte är upplöst ännu.

 

Hej Solspindeln. Du är modig som vågar skriva om andliga ting här på e-forum. Jag har läst både Narkosläkare http://tinyurl.com/Goran-Grip  böcker, Psyk. Brian L. Weiss böcker och Elisabeth Kûbler-Ross böcker dessutom haft förmånen att ha fått uppleva händelser som inte går att beskriva vetenskapligt. Jag var också barn när jag erhöll en liknande känsla. Varit på platser i andra världsdelar och upplevt Deja vu  känslor. Jo jag har rest mycket. Varit till sjöss och jobbade på SAS ett tag på 60-talet som Flygsteward så jag har sett mig om ordentligt.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

87933

Har varit i kontakt med Snow och kommit överens om att jag  stannar i denna tråd och kommer att redovisa och delge vad som händer och kommer att skriva hur,när och vad, som jag känner är lämpligt för min

egen anonymitet. Samtidigt vill jag gärna till de som kanske inom de närmaste åren hamnar i denna situation lämna en så saklig redovisning som möjligt så de har ett litet hum om vad som väntar utan att för den

delen skrämma upp. Själva ordet cancer,har något dödsbringande över sig,men nya rön görs dagligen som underlättar och numer även räddar

fler liv än någonsin

  

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En liten lägesrapport. Var och lämnade blodprov igår resultatet av proven är avsedda för Onkologen. Gick kanske lite mycket igår för nu har smärtorna i höger höftled blivit värre. Har ju en metastas i höger lårbenshuvud. Har haft en natt utan mycket sömn tog 2 Panodil var 6:te timme men det hjälper inte så jag ringde  Urologmottagningen idag för att få smärtstillande. Läkaren ringde mig och förhörde sig om hur det kändes sedan fixade hon så att det gick att hämta Citodon tabletter och lovade ringa mig på fredag för att höra hur det gått. . Därefter ringde sköterskan upp och kollade så att läkaren ringt mig inte klokt vad rara de är jag är inte van att få sådan VIP behandling.  Hoppas nu att jag står ut tills jag ska till Onkologen. Jag vill vara hemma så länge jag kan. men grejorna är packade och klara om jag måste åka iväg.

 

Jag önskar alla Ett Gott Slut på Året  och ett riktigt GOTT NYTT ÅR.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Sent igår fick det bli ambulans till sjukhuset,andnöden blev för svår och samtidigt så har jag fått mer värk i hela kroppen och värst är det i nederdelen av ryggen och jag blev inlagd.Nu ikväll strax innan 19.00 fick jag besked om

bronkoskopin som jag gjorde innan jul och samtidigt tog han upp om röntgen som jag hade gjort tidigare och där han inte sagt riktigt allt eftersom han ville ha en helhetsbild av hela situationen.Han började med att jag får vara inlagd under nyårshelgen och sedan förklarade han att det jag själv anade, att det inte går att göra mer för mig bl.a. för min KOL var också så pass långt gången.

Han avslutade med att efter helgen skall han se att jag kan vara hemma och att sjukvården skall komma hem och se till att jag får morfin och all den hjälp jag behöver framleddes, men jag förstod att han omöjligt och naturligtvis även av försiktighet inte uttalade sig om hur långt det är kvar.

Ta väl hand om er och jag önskar er en glad och trevlig nyårshelg,

skänk mig gärna en tanke men framför allt inte under ert firande, för då skall ni vara glada och uppsluppna och inga negativa tankar Bengt   

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Sitter här och läser Aftonbladet i datorn och längre ner detta:

 

VÄRLDEN                                     Utrikesnyheter från OMNI
 
Läkare: Cancer är det bästa sättet att dö på 
 
● UTRIKES Avståndet i tid mellan beskedet om att en person är döende och det faktiska dödsfallet gör cancer till det bästa sättet att dö på. Det menar läkaren Richard Smith i ett blogginlägg på British Medical Journals sajt, enligt Sky News. I texten uppmanar han därför sjukvården att sluta ”slösa miljarder för att stoppa cancer när det i själva verket leder till att vi dör på hemskare sätt”.
”Att dö av cancer är att föredra. Du hinner ta farväl, reflektera över ditt liv, kanske besöka speciella platser en sista gång, lyssna på dina favoritlåtar, läsa älskade dikter, och förbereda dig”, skriver 62-åringen.
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja visst är det dumt att skriva så på sin blogg av en 62-åring som inte själv är drabbad av cancer. Aftonbladet borde dock ha lagt till översättningen av hans efterföljande kommentar: "This is, I recognise, a romantic view of dying, but it is achievable with love, morphine, and whisky." Whisky underlättar väl inte andningen.
http://news.sky.com/story/1400663/cancer-is-the-best-way-to-die-says-doctor

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej mbgtmari

 

"Whisky underlättar väl inte andningen."

Nej det tror inte jag heller,men en liten Whiskypinne hade

säkert suttit bra. Att det sen är mindre lämplig här på sjukhuset är en annan sak

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej bgwm och mbgtman  lästa denna artikel i AB också men orkade inte bli förbannad. Lustigt att sådana arroganta typer får bli läkare! Trodde att alla läkare måste följa dessa
http://slf.se/etiskaregler
Men de gäller kanske bara för Svenska läkarkåren.
Sprit och läkemedel går inte bra tillsammans. Jag vågade inte ens ta en öl till maten nyårsafton än mindre skåla in 2015 i champagne p.g.a. mina värktabletter. Men Ont ska med Ont fördrivas heter det ju.
Däremot hittade jag detta på txt.TV
http://www.svt.se/svttext/web/pages/131.html

Då är det ju tur att det heter otur i spel ger tur i kärlek så då har jag ju fått ut något positivt  av det, :D

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nu har jag varit hos en onkologläkare tyvärr så blev det som jag befarade. Det blir INGEN cellgiftsbehandling p.g.a. för lite blodplättar. Cellgiftet tar ju död på blodplättarna också och har man då inte tillräckligt många så blir det inte tillräckligt många för att transportera syre till organ och muskler.

 

Däremot ska jag på en ny röntgen av höger höftled och sedan en strålbehandling av metastasen Nu ringde läkaren och meddelade att jag ska på röntgen torsdag 8 jan. kl.08:20. Snabba ryck! Kallelse till strålbehandlingen kommer per post kunde ta några veckor innan det finns en ledig tid. som jag ser det blir det bara positivt att få bli hemma så länge jag klarar av det   :thumbsup:
Då behöver jag inte bekymra mig om hur jag ska transportera datorn så den inte tar skada. :D 
 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En lägesrapport. Varit på röntgen idag 8:20 var jag inbokad men eftersom jag var tidig blev jag inkallad redan 8:05 så jag var klar 8:30.

De röntgade höger höftled och låret samt även höger knä! Va bra tyckte jag eftersom jag börjat få smärta i knät också. Då har det spritt sig till knät? Undrade jag. Svaret skickar vi till din läkare svarades det. :D

Nu är jag ju inte dummare än att jag redan räknat ut att cancern spritt sig till knäleden också. Lite skrämmande att det går så fort! Men jag har fått fler morfintabletter utskrivna till mig och min fru uppoffrade sig och cyklade ner och hämtade en ny laddning på Apoteket i går em. Så det är bara att ta OxyContin 5 mg var 12:te timma och OxyNorm 5 mg tillsammans med 2x500 mg Panodil var 4:de timme så slipper jag den värsta smärtan.

På röntgen fick jag ligga i en massa konstiga ställningar så jag kunde inte låta bli att skoja lite med personalen så jag sa -"Nu slipper jag väl se dessa bilder på Dolda Kameran på TV?". De bara skrattade och lovade att de hade tystnadsplikt så det var ingen fara.  Kan inte vara så skoj för dem att bara se elände så man får skoja ibland och lätta upp den tunga stämningen.

Jag går nu och väntar på att få en kallelse till strålbehandling i Lund men det kunde dröja någon vecka sa onkologläkaren vid mitt besök på onkologen senast.

Mår ändå förvånansvärt bra och det är jag tacksam för. Även om jag vet att det kan ändras snabbt men jag vet var min läkare finns och då får jag kontakta honom.  Lyssnar på min favoritmusik dagen i ända och försöker se humoristiskt på tillvaron.

Med vänlig hälsning Snow

:thumbsup:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag kom hem 06/01-15 kl. 12. Efter att legat inlagd över nyårshelgen

och det blev problem med  utmaningar och utmattning vid

uppackning av väskan som var med på sjukhuset.

 

Jag fick även samtal från det "Palliativ vårdteam"  som skall ha hand 

om mig här i hemmet och som tar över allt ansvar om mig.Teamet

kom hem till mig vid 12 tiden igår och diskuterade hur de 

medicinskt skall sköta allt omkring mig på samma sätt som på sjukhuset.Det skall även komma andra personer till mig och de

kontaktar kommunen för att se vad som kan göras för att kunna

underlätta med en del andra hjälpmedel. 
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Fick kallelse med posten idag till förberedande läkarbesök 16 jan för strålbehandling den 20 jan.

Jag skulle tydligen inte skrivit att jag mådde förhållandevis bra i förra inlägget för em i går och denna natt som gick har varit rena mardrömmen.

Men jag ringde min onkologläkare och fick besked om att jag kan öka dosen på det långverkande morfinet till dubbla dosen. Så nu hoppas jag att jag ska klara av smärtorna lite bättre. Sedan får vi se vad strålbehandlingen gör för nytta. Det blir ju ingen botande behandling utan bara palliativ behandling. http://tinyurl.com/prr3on5

Visst är det skönt att den finns.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En kompis till min dotter kom och tömde förrådet på nästan alla mina elverktyg och en del andra verktyg samt garagedomkraften och pallbockarna.

Skönt att det gick så besvärsfritt att bli av med det. Och dessutom så vet jag att det kommer till nytta.

Alternativet hade varit att frakta det till en välgörenhetsorganisation i Helsingborg som säljer begagnade saker och låter pengarna gå till välgörenhet.

Em. och kvällen var hemsk hade ont i magen men eftersom det fanns tarmljud uteslöt jag tarmvred som jag annars brukar få med jämna mellanrum.

Men min fru informerades om att avbeställa mina sjukresebokningar och ringa onkologen om att jag åkt in på akuten SUS Lund.

Lyckades vomera och det gjorde att det mesta av värken släppte så jag lyckades somna. Äter inte mycket numera har ingen matlust. Frukosten gröt med en macka och en kopp kaffe den går ner men sedan är det som att jag klarar mig utan mat. Detta som är så viktigt för en Skåning!  :D

Möer mad, Goer mad och mad i rättan ti`. Är ju valspråket för en Skåning.

Men var det inte Ingmar Bergman som sade " Hemskt att bli gammal och se hur kroppens organ sviker dig."

Nu är det andra försöket jag gör att skriva detta inlägg. Det åskade och snöade för fullt så jag fick avbryta dataverksamheten. Detta har jag aldrig varit med om förr Åska + Snö !!

Nu ska jag försöka vara på benen för jag ska ner till onkologen på fredag för förberedande det blir läkarsamtal och CT-Skanning så de vet var de ska stråla och sedan på tisdag då ska jag få strålbehandlingen. Sedan gör det inget om jag hamnar på akuten. Att det skulle bli jobbigt var jag beredd på men inte att det skulle börja så här tidigt, trodde jag skulle få lite mer tid på mig att rensa förråd och kasta annat onödigt som gamla betyg och diverse papper som jag sparat som Bra att ha.

Var rädda om er.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Sitter just nu och väntar på ambulansen Det gick inte det blir akuten SUS Lund. Men vad gör man det finns en gräns för vad kroppen tål så är det bara.

Ta hand om er.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Sitter just nu och väntar på ambulansen Det gick inte det blir akuten SUS Lund. Men vad gör man det finns en gräns för vad kroppen tål så är det bara.

Ta hand om er.

Hoppas att även du blir väl omhändertagen!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej alla läsare.
Jo nu är jag hemkommen igen efter ett mycket jobbigt dygn. Orsak tarmvred. Ambulanspersonalen var så vänliga att de körde med blåljus hela vägen till akuten eftersom de inte lyckades sätta en nål på mig så kunde de inte ge smärtstillande så därför tyckte de att det var bättre att jag kom fram fort och fick smärtstillande än jag låg i bilen och plågades.
Men på akuten lyckades de efter 4 försök att sätta en nål.  Gubben börjar bli svårstucken har väl blivit stucken för mycket. Men sedan så skulle de sätta in en ventrikelsond (det är en plastslang de för in genom ena näsborren och sedan via svalget ner i matstrupen till magsäcken) De använde bedövningsslem men när det var en bit kvar så böjde slangen sig och växte i munnen i stället så jag fick kräkreflexer.  Så det blev transport upp till röntgen och med uppkoppling till EKG mätare varför vet jag ej. Där skannade de först magen med skiktröntgen sedan åkte jag in i ett annat rum där röntgenläkaren kom in iförd blyskydd och så sprutade de in bedövningslem i näsborren sedan fick jag ligga på höger sida och slangen fördes in i näsborren och vidare ner i matstrupen och det gick bra tills plötsligt slangen böjde sig igen men på något vis så klarade läkaren ut hur den skulle manövreras så de lyckades till sist att få ner den i matsäcken. Hon manövrerade efter vad hon såg på sin skärm eftersom de hade någon sorts röntgen apparat så de såg hela matstrupen och magsäcken och var sonden befann sig.
Sedan kopplade de en graderad påse till slangen och den fylldes snabbt med 300 ml magsaft och en massa gaser så påsen blev som en ballong.
Men vilken lättnad det blev för mig när allt tryck på tarmarna försvann och ihop med smärtlindringen (Ketogan)(http://tinyurl.com/msxbrwe) så var det en skön känsla att slippa smärtan. Sedan blev det transport till KAVA där jag fick ett enkelrum och så kom de och stängde sonden samt sprutade in kontrast i sonden hela natten tog det eftersom de sprutade in i småportioner för att jag inte skulle må illa kontrasten skulle arbeta sig igenom trängningarna i tarmen, trsprt.  ner till röntgen kl. 05:00 tillbaks igen det tog inte mer än 10 minuter så var röntgen klar Kl.09:00 blev det ny röntgen och då hade det blivit passage. Sedan kom ronden och då blev det meddelat att jag fick resa hem lite senare idag om jag klarade av att äta vilket jag gjorde.
Så nu får jag samla mig till nästa prövning imorgon fm. då ska jag till onkologen för förberedelse för strålbehandling av metastaserna i höger lårbenshals och knäled.
En sak till bara personalen jag träffade är värda all heder för vad de gör för sjuka personer. :thumbsup:
Ibland jäklas det lite för mycket med en men än så länge har jag klarat av det och tänker göra så med detta också. Än har inte Gubben gett upp även om de säger att allt hopp är ute så kan man ju göra den resterande tiden man har till något positivt istället för att gräva ner sig i självömkan.
Ha det nu så bra alla läsare och glöm inte att leva i nuet för ni har bara en chans. Ta vara på den.
Hälsar Snow.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vad bra att det inte var något värre än tarmvred :thumbsup:

 

Jag hoppas du får det bra den tid som är kvar och att den blir så lång som möjligt.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag tackar för allt stöd jag fått och får. Förberedande på strålbehandlingen gick bra blev imponerad över anläggningen men jag såg också hur många patienter det fanns så jag är inte ensam långt därifrån. Men vad hemskt det är att se unga människor som sitter och väntar på behandling.

Men som väl är räddas de flesta cancerpatienterna idag och kan fortfarande leva ett rikt liv. När man som jag levt i 75 år då har man levt ett helt liv och det finns inget att säga om det. Men när man ser ungdomar i blomman av sin ålder och som har kanske 50-60 år till de velat leva då hoppas man bara att de ska få göra detta också och att de blir botade.

När jag talade med läkaren fick jag faktiskt ett litet hopp att skelettcancern skulle kunna gå att stråla bort synd bara att röntgen (Var där den 8 jan) inte hunnit kollat plåtarna och skickat svaret till onkologen. Det är 8 dagar sedan det borde de ha hunnit med tycker man är faktiskt lite kritisk till att det tar så lång tid med just detta. Nu kunde läkaren ju inte säga om det spridit sig till knäleden men om det gjort det så lägger de in en ny behandling för detta när de har svaret och det tackade jag för. Sedan beror det på spridningen av cancerceller till andra ställen i kroppen. T.ex. sköldkörteln eftersom min röst har blivit hes på sista tiden så är det mycket möjligt att sköldkörteln är angripen och detta kan påverka stämbanden. Sedan fick jag ju inte reda på vad det var som gjorde att ventrikelsonden (se tidigare inlägg) böjde av och inte ville ner i matsäcken kanske en cancerknuta som satt i vägen men det kunde också vara så att trycket i tarmarna gjorde att matstrupen blev deformerad och att det var detta som orsakade besväret. Hur som helst kom den på plats till sist. Inte lönt att fundera för mycket.

Sovit 7 timmar i ett sträck inatt det var skönt men jag var ändå trött i morse som tur var duschade jag igår när jag kom hem från lasarettet så jag kunde ta det lugnt i morse så det gick men nu ska jag gå och lägga mig  och försöka sova några timmar för att hämta in min sömnbrist.

Men till sist måste jag ge sjukhuspersonalen en eloge för deras insatser

de är guld värda och jag hoppas deras insatser ska belönas av politikerna också för de om några är värda en anständig lön som det går att leva på.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Anteckning utan fysiskt möte

Antecknad av (Namnet raderat av mig)(Läkare) på Akutsjukvård, Skånes Universitetssjukvård, Region Skåne, Lund

2015-01-14 19:38

 

 

Tidpunkt för ställningstagande

 

 

 

 

2015-01-14 19:38:35 Första ställningstagandet

 

 

Ställningstagande i samråd med

 

 

 

 

Leg yrkesutövare (Namnet raderat av mig)

 

 

Patientmedverkan

 

 

 

 

Ej samråd med patient

 

 

Behandlingsstrategi

 

 

 

 

Behandlingsbegränsning

 

 

Ställningstagande

 

 

 

 

Avstå HLR/A-HLR

 

 

Grund för ställningstagande

 

 

 

 

Kroniska sjukdomens prognos Pat med metastaserad cancer. Ingen kurativ behandling tillgänglig.

 

Blev bestört när jag satt och kollade upp vad läkarna antecknat vid mina besök på Akuten resp Onkologin.

Akutbesöket då var det en kille (sjuksköterska) med en röd ryggsäck märkt LARM med stora bokstäver som transporterade upp mig till röntgen och stannade kvar hos mig hela tiden samt slutligen transporterade mig till KAVA där jag blev inlagd. Hela tiden var jag uppkopplad mot en EKG mätare de hade satt elektroder på vristerna, handleden samt bröstkorgen och de var noga med att allt funkade. Nästa dag vid 10-tiden kom det 2 läkare in till mig den äldre sade att det bara var röntgenrond och att röntgenbilderna kom att avgöra om jag blev hemskickad eller fick stanna. Visade röntgen att det var passage och jag tålde att äta blev jag hemskickad. Jag protesterade och sa att jag mår inte bra jag kallsvettas och mår allmänt dåligt, han kollade med sköterskan men eftersom min Temp bara varit 36,8 så hade jag ingen feber och då fanns det inget hinder för hemresan.

Nu efter att ha läst hans kommentarer i Journalanteckningar

så förstår jag lite bättre varför han var så avogt inställd mot mig. Jag hann i alla fall säga till honom att jag var mannen som vägrade att dö då reagerade han och drog sig tillbaka i skymundan den yngre läkaren undersökte mig och han visade empati och intresse så han kom tillbaka på em. och under sökte mig igen. Vi talade lite allmänt om mitt dataintresse och jag nämnde den här tråden Han kände till e-forum så han är nog registrerad här. Man vet aldrig vem som läser vad man skriver men jag står för det jag skrivit här vartenda ord.

Jag har en bra paroll som jag har framför ögonen varje dag har fått den av min dotter den lyder så här:

"Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden."

Detta har hjälpt mig många gånger när jag har misströstat.

Nu får vi ha ett familjerådslag idag som vi brukar ha när vi har en viktig fråga att ta ställning till inom familjen.

Så får vi se om vi ska gå vidare och anmäla journalanteckningen eller inte.

Men man blir nedstämd när en läkare utrycker sig så kategoriskt.

Tur iaf att onkologläkarna stöttar mig och gör allt för att jag ska må bättre och ser till att behandla det de kan behandla och peppar mig så jag vågar lita på dem att genomföra de behandlingar de vill att jag ska göra.

De uträttar storverk på den avdelningen. Det är en fantastisk personal på onkologen vänliga och informativa säger som det är döljer inget utan raka tydliga besked precis som man har rätt att få då får man respekt för dem också.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

http://www.cancerresan.se/e-bok/denofrivilligeresenaren/index.html#54

Jag hittade ovanstående bok så jag lägger in länken till den

Går att beställa för att få hem i brevlådan eller ladda ner och skriv ut själv. Många tips för den cancersjuke men de har inte glömt bort de som står vid sidan om, de anhöriga.

Många kan nog ha nytta av boken.

Själv mår jag lite bättre idag har fått kallelse till nytt läkarbesök hos onkologen den 26 jan. Ska lämna blodprov innan. De ger inte upp så varför ska jag då göra det?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hej allesammans.

Nu har jag avverkat min första strålbehandling och faktiskt den hjälpte! Ingen är gladare än jag, så nu tog jag inga morfintabletter kl.12:00 skönt att slippa dem så nu ska vi se om jag får igång funktionerna i magen också. Precis ätit en god grönsakspaj med kasslerbitar i som min fru överraskade mig med när jag kom hem. Jättegott, skönt att aptiten är tillbaka. Det enda jag känner just nu är en domnande känsla i höger lårben.  Nu kommer  Strålbehandlingen att höra av sig efter 4-5 veckor och har då inte smärtorna lindrats så kommer jag att erbjudas en ny behandling. Känns skönt att veta att det finns någon som bryr sig och tar hand om mig. Jodå, jag har skriftligt på det. :D

Nu ska jag bara se till att komma till Labbet på Lasarettet och lämna ett blodprov inför läkarbesöket på onkologen på måndag. Ev. skjutsar min dotter mig upp dit om det går att koordinera tiderna. Just nu tycker jag allt är toppen trots att det snöar. Tänk vad lite omsorg betyder för välbefinnandet.  :thumbsup:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

Gäst
Detta ämne är nu stängt för ytterligare svar.
×
×
  • Skapa nytt...