Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Dramatisk minnesförlust Samsung SSD 840 EVO 250GB


Thomas031

Recommended Posts

Hej,

 

Jag har sedan 1 år tillbaka nya hårddiskar i min dator. Mitt windows 7 ligger på C: SSD disk 250GB och där har jag bara det mest nödvändiga, på D: ligger allt övrigt en Seagate Expansion 2TB.

Vad som nu har hänt ganska dramatiskt sedan någon vecka tillbaka är att helt plötsligt är mitt utrymme nästan slut på SSD disken fast jag inte har installerat något speciellt mer än uppdateringar. Tidigare har datorn säkerhetskopierat automatiskt men någon sådan kopia hittar jag inte, det vore enkelt att i så fall ta bort den kopian och utrymmet åter var gott. Så har det varit förut men hittar inget sådant i dag.

 

När jag sedan försöker hitta vad som helt plötsligt har dragit i väg så tittar jag under C: och under egenskaper för användare där har jag under fliken säkerhet grupp- eller användarnamn både administratör och användare samt system, skall man ha alla dessa 3 under denna flik eller körs det dubbelt på något vis? Kan man vara både administratör och användare så att säga? Vad som också är konstigt är att markerar jag bara användare direkt i utforskaren på C: så står det 65,2MB, höger klickar jag på egenskaper för användare står det 143GB. Öppnar jag så användare så ser jag mycket riktigt mitt namn och även där under egenskaper är det 143GB. Men öppnare jag sedan mitt användare namn och markerar dom mappar som ligger där så blir det totalt 6,34MB. Vart tusan ligger alla 143GB som det står att det finns där?

 

Det är det som har ätit upp allt minne för mig, kan det ligga någon kopia som datorn själv har installerat eller hur kan jag leta vidare, man är ju bara nervös så man inte tar bort något så datorn helt slutar fungera.

 

Tacksam för hjälp utav någon som har lite koll på detta.

 

Bästa hälsningar

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Göra en säkerhetskopia och lägga den på samma disk som Windows, är helt meningslöst. Kraschar disken så försvinner säkerhetskopian också.

 

Det är helt normalt med det som står under fliken "Säkerhet". När det gäller diskutrymmet, har du markerat att dolda filer ska visas? I din användarmapp finns flera dolda filer, som du inte kan se utan att ställa in detta i Mappalternativ.

Link to comment
Share on other sites

Hej o super tack för svar. Jag ställde in mappalternativ nu och då dök det upp några nya på banan under användare. Mappen som dök upp heter appdata och i den ligger det 3 mappar som heter Local (38,5GB) och nästa heter LocalLow (59MB) och den sista heter Roaming (104GB). Där har vi bovarna som tar upp all plats. Båda Local står det att dom senast ändrades den 7 respektive 27 november och det stämmer efter att jag nu fått varning om att mitt utrymme börjar ta slut.

 

Vart kommer dessa i från, vad kan jag göra med dom så dom inte tar så stor plats. Detta har ju blivit nu så att säga och datorn har ju fungerat bra innan.

 

Mvh/ Thomas

Link to comment
Share on other sites

De (själva) mapparna måste finnas kvar.

 

Med program som VisDir http://www.sb-software.com/visdir/ är det enkelt att leta fram största bovarna.

 

visdir1.jpg

Hej, stort tack för tipset. Tittat som hastigast, programmet är från 2006 men det stämmer eller? Ser på dumpen du skickat, hur skall man veta vad man kan ta bort och inte, inte många ord man känner igen på bilden.

 

Mvh/ Thomas

Link to comment
Share on other sites

I Local-mappen ligger en Temp-mapp, dvs en mapp för tillfälliga filer, om man inte kör diskrensningsprogrammet eller rensar den på annat sätt kan den bli väldigt stor.

 

För övrigt är det olika program som sparar data under AppData-mappen och VisDir kan ju visa vilket program det är som sparar mycket på hårddisken.

Link to comment
Share on other sites

Hej alla o super stort tack för så mycket fin hjälp!!!

 

Jag löste det i går och känner att jag måste svara här och avsluta om det kan vara till hjälp för någon annan. Allt börja när jag höll på med min iphone och när jag skulle jailbreaka den. Det låter kanske långsökt men när jag då skulle återställa iphonen först så skall man säkerhetskopiera och där har något gått hyffsat snett förmodar jag. Alla mina filmer och bilder har på något vis dubbel säkrats i mappar och när jag börja tittat på detta så såg jag att under alla mappar som hör till apple på något vis så var dom extremt stora. Jag avinstallera itunes i den ordning man måste göra och sedan leta efter alla undermappar som gömmer sig och då såg jag detta. Efter att jag gjort detta så vipps 143GB in på kontot!!

 

Nu installerar jag itunes på min seagate i stället så skall allt vara frid o fröjd!

 

God jul alla o än en gång, vilket forum...här händer det saker...många duktiga som snabbt hjälper när man som mest behöver!

 

Thomas 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...