Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Vila & viloläge i W8.1


SOAN

Recommended Posts

Hej, har fått en ny dator med W8.1 i (djävla mög) det finns tre avstängningsmöjligheter. 1=stäng av datorn helt.  2=viloläge, här stängs datorn av men går att återstarta igen med att trycka på startknappen på datorn och då startar datorn upp direkt utan inloggning. 3=vila, och här går datorn ner i vila ock startknappen blir gul på datorn och man kunde starta datorn igen med att trycka på tangentbordet men allt som jag har öppnat o ligger i listen samt det som jag har börjat på att skriva försvinner då när jag öppnar datorn från viloläget.

Detta fungerade också när datorn var ny 9/11-14 men nu har detta "vila" läget börjat krångla genom att när jag sätter datorn i vila-läget så blir startknappen gul som den skall på datorn, men efter 15-25 sek så startar datorn upp igen av sig själv o återgår till där jag stannade datorn. Vist är det en skitsak men när jag använde w7 så stannade datorn kvar i strömsparläget som det bara finns i W7 men jag kunde bara trycka på tangentbordet så startade datorn upp direkt utan att trycka på startknappen på datorn. Måste väl vara en inställning som är överkänslig, men kanske någon som är mer insatt i W8,1 hjärnan kan förklara tydligt var jag kan finna denna inställning?

 

SOAN 

Svar gärna direkt om Ni har någon lösning

**************

 

Då många har tittat på problemet men ingen har kommit med något svar, så kanske moderatorn Cecilia skulle ta o titta på detta problem, verkar svårlöst?

Link to comment
Share on other sites

Hej!

 

Jag har inte Windows 8 så jag är inte någon specialist på det. Men om det är som i tidigare Windows-versioner brukar det bero på att något startar upp Windows igen, trafik på nätverkskabel, musrörelse etc. I Kontrollpanelen - Enhetshanteraren kan man dubbelklicka på enheter och om de har en flik som heter Energisparfunktioner kontrollerar man där om enheten får väcka datorn.  Allt hämtat från min stationära dator med Windows 7.

 

Det kan även finnas liknande inställningar i BIOS.

Link to comment
Share on other sites

Tillslut så har jag fått datorn att "vila" i frid utan återstart efter 10-15sek. Har fått denna information som gjorde min dator bättre:

 

Öppna enhetshanteraren i kontrollpanelen. Leta reda på nätverkskortet o dubbelklicka på det. Byt till fliken Energisparfunktioner. Ta bort bocken vid "Tillåt att den här ienheten tar datorn ur vänteläge" och stäng med ok.

 

Så blev min dator frisk o förblev i vila tills jag tryckte på tangentbordet då vakna datorn igen precis som jag önskade.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...