Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Går inte att skapa ny mapp


iMal

Rekommendera Poster

Hejsan!

 

Jag har den senaste tiden haft ett återkommande problem. Jag vet inte om det är ett virus eller om det är någon registernyckel eller liknande som krånglar.

 

Det är så att när man högerklickar på skrivbordet och sedan för musen över "nytt" så kommer inga alternativ upp, det står bara (tomt). Det går alltså inte att skapa några nya mappar osv. Datorn brukar dessutom kännas väldigt seg vid dessa tillfällen vilket får mig att misstänka virus.

 

Jag vet inte hur jag ska lösa detta så jag brukar bara köra en systemåterställning och detta fungerar vanligtvis ett tag innan jag måste upprepa proceduren igen eftersom problemen återkommer. Problemet är detsamma när jag kör i felsäkert läge, och systemåterställningen måste dessutom köras i felsäkert läge annars står det att det är något fel och att systemet inte kan återställas.

 

Någon som kan tänkas veta var problemet kommer ifrån eller hur man tar reda på det?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det verkar som att problemet bl.a. kommer upp när jag försöker uppgradera både Google Chrome och Mozilla Firefox, även när jag helt avinstallerar programmen. Hände inget när jag exempelvis uppgraderade VCL.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vad har du för Windows-version?

 

Finns tips på t ex dessa sidor:

https://social.technet.microsoft.com/forums/windows/en-US/b14bedd7-2734-41fa-93f4-bbb2bd67444e/new-option-empty-in-right-click-menu

http://www.howtogeek.com/forum/topic/right-click-new-folder-is-empty-and-more

 

När det gäller systemåterställning är det ofta antivirusprogrammet som blockerar stora förändringar i Windows. Vad har du för antivirusprogram?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har Windows Vista Home Premium och AVG 2015. Jag uppgraderade nyss från 2014 men hade problemen även innan.

 

Du har rätt om att AVG blockerade systemåterställningen. När jag stängde av det tillfälligt så fungerarde det att återställa.

 

Dock kvarstår huvudproblemet med nytt-menyn.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ok, nu har jag återställt datorn till fabriksinställningarna. Allt verkar fungera som det ska göra. Skönt, nu fick jag både det problemet fixat plus en dator som känns mycket snabbare och fräschare.

 

Tack så mycket för hjälpen!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Arkiverat

Det här ämnet är nu arkiverat och är stängt för ytterligare svar.

×
×
  • Skapa nytt...