Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Ladda ner 8.1 till usbminne från Microsoft


__TL__

Recommended Posts

Kan man ladda ner win 8.1 från microsofts sida till ett usbminne eller ladda ner en iso-fil och bränna till DVD

Skulle behöva en svensk 8.1 ,för jag har en sån förinstallerad på datan, men har ingen skiva. Men produktnyckel finn ju.

Link to comment
Share on other sites

Om datorn kom förinstallerad med Windows 8 eller 8.1 bör datortillverkaren ha skickat med ett program så att du kan bränna dina egna återställnings-DVD:er eller göra ditt eget återställnings-USB-minne. Kolla i manualen, som går att ladda ner från datortillverkarens webbplats och ibland även finns installerad i datorn.

Link to comment
Share on other sites

Kan man ladda ner win 8.1 från microsofts sida till ett usbminne eller ladda ner en iso-fil och bränna till DVD

Skulle behöva en svensk 8.1 ,för jag har en sån förinstallerad på datan, men har ingen skiva. Men produktnyckel finn ju.

Hej.

 
Men, du kan skapa en USB-återställningsenhet.
 
Windows 8.1 innehåller ett inbyggt verktyg som du kan använda för att skapa en USB-återställningsenhet. Ett meddelande visas i Windows om hur stor återställningspartitionen är och du behöver ett USB-flashminne som är minst lika stort.
(Troligen minst 16 GB)
 
När du skapar en återställningsenhet raderas allt som redan finns på USB-flashminnet. Använd en tom USB-flash-enhet eller överför all viktig information från USB-flashminnet till en annan lagringsenhet innan du skapar USB-återställningsenheten.
 
 
Så här skapar du en USB-återställningsenhet
 
 
1. Svep från skärmens högra kant och tryck på Sök.
 
2. Skriv återställningsenhet i sökrutan och tryck eller klicka på Skapa en återställningsenhet.  
 
3. När verktyget för återställningsenheter öppnas kontrollerar du att kryssrutan Kopiera återställningspartitionen från datorn till återställningsenheten är markerad och trycker eller klickar på Nästa.
 
4. Anslut en USB-flash-enhet till datorn som är minst lika stor som den storlek som anges på skärmen. (Troligen minst 16 GB, som sagt)
 
5. Klicka på den USB-enhet som du vill använda för återställningsenheten och klicka på Nästa.
 
 
6. Klicka på Skapa.
 
Återställningsavbildningen och de nödvändiga återställningsverktygen kopieras till USB-flashminnet. Det tar en stund, beroende på datorn och återställningsavbildningens storlek.
 
7.Gör något av följande när processen är klar:
 
* Om du vill ha kvar återställningspartitionen på datorn klickar du på Slutför.
 
* Om du vill ta bort återställningspartitionen från datorn för att frigöra diskutrymme klickar du på Ta bort återställningspartitionen. Klicka sedan på Ta bort. Det frigör diskutrymmet som upptogs av återställningsavbildningen. Tryck eller klicka på Slutför när borttagningen är klar.
 
(På vissa datorer går det inte att ta bort en återställningspartition. Om så är fallet, finns det ingen återställningspartition på datorn som tar upp diskutrymme).
 
8.Ta bort USB-flashminnet.
 
Nu är det här din återställningsenhet för Windows 8.1, och du behöver den om du skulle behöva återställa datorn (utan att ta bort filer eller helt ta bort filer).
Förvara den på ett säkert ställe och använd den inte för att lagra andra filer eller data, utan OBS! ENDAST att användas vis återställning av datorn.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...