Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Ett litet mysterium


torpet12

Recommended Posts

Satt och tittade på strömmad video då allt blir tyst och svart. Vid ett strömavbrott brukar ju en laptop direkt byta till batteridrift men så skedde inte. Inte heller gick datorn att återstarta - heldöd alltså.

 

Jag började frukta mitt andra totala datorhaveri inom samma månad och funderade frustrerad på att gå över till Apple. Men hustrun, som vet ännu mindre om datorer än jag, ville inte ge upp utan satte sig ned vid datorn och började kolla runt. Hon upptäckte snart att nätsladden var dåligt ansluten till adaptern och åtgärdade detta varefter datorn kunde startas och användas som vanligt igen!

 

Men varför gick inte datorn spontant över till batteridrift  då den tappade nätströmmen? Varför gick den inte att starta? Och varför blev allt normalt sedan nätströmmen återställts?

 

Frid och fröjd igen alltså men frågorna gnager - någon som kan förklara?

Link to comment
Share on other sites

Möjligt - men varför gick datorn i så fall inte att starta sedan jag kopplat bort adaptern helt? Den verkade ha fastnat i ett "helt  strömöst" läge.

Link to comment
Share on other sites

Datorn var väl strömlös hela tiden och gick på batteridrift eftersom kontakten åkt ur adaptern. När batteriet dog blev allt svart...

Ja, du borde fått varning om det men...

Link to comment
Share on other sites

Eller att varningen kom i skede som inte uppmärksammades, den strömmade videon visades i helskärmsläge och allt annat la sig i bakgrunden.

Borde gå att återskapa.

Link to comment
Share on other sites

Mikael63 - låter som en rimlig förklaring. När hustrun satte upp datorn tryckte hon förmodligen inte in nätkabeln i adaptern tillräckligt. Och ja - batteriet är OK. Ett ja till - jag körde bildströmmen i helskärmsläge.

 

Alltid lär man sig något. Tack för alla förslag! :D

Link to comment
Share on other sites

Själv så har jag hjälpt mina kompis där dom skärm delar på Skype och jag ser att batteri håller på att dö så bruka jag säga till dom att sätta in strömkabeln i dator. I bland kan man göra små saker och folk blir jätte glada över det.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...