Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Försöker mount Windows 7 partition men den hitta inte den.


kikotte
Go to solution Solved by kikotte,

Rekommendera Poster

Tja,

 

 

Har lite problem den vill inte mount Windows 7 partition har försök med mycket men inget funkar någon som har en ide eller fler?

 

Den dyker inte upp i #df eller #fdisk

 

Edit:

 

Den kan inte hitta den men det kommer igång när man boot upp Windows 7 så den finns där men Linux kan inte hitta den skumt.

Redigerad av kikotte
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag kan starta upp Windows 7 men när jag starta Linux så hitta den inte Windows 7 partition hur ska jag göra då för att hitta den partition?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Så fdisk -l listar bara den disk/partition som Linux finns på?

 

Är det möjligen så att, som .M är inne på, att Linux finns på en disk men att Windows ligger på diskar som är i RAID0 ?

 

Inte alla Linux-distar som hittar RAID0. (Mint gör det)

 

Hur växlar du mellan dessa operativsystem?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Programmet fdisk stöder inte GPT-diskar. För att hitta Windowspartitionen använd kommandot blkid elle gå in i /dev/disk/. Kommandot lshw visar också hårddiskarna och hur de är partitionerade. Både blkid och lshw måste köras som root eller med sudo. De ingår inte som standard i alla distributioner men finns i föråden.

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

Jag kör Windows 7 på min virtual server och jag boot upp Linux från live cd som är iso.

 

Jag har provat med fdisk den hitta bara Linux.

 

Den ligger på en SSD som är RAID 0.

Redigerad av kikotte
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag kör Windows 7 på min virtual server och jag boot upp Linux från live cd som är iso.

 

Jag har provat med fdisk den hitta bara Linux.

 

Den ligger på en SSD som är RAID 0.

RAID 0 på en (1) SSD är en omöjlighet. För RAID måste du ha minst 2 enheter. RAID-array heter md0, md1 o.s.v. i linux. Information om dem får du med kommandot: cat  /proc/mdstat.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Postad (redigerade)

RAID 0 på en (1) SSD är en omöjlighet. För RAID måste du ha minst 2 enheter. RAID-array heter md0, md1 o.s.v. i linux. Information om dem får du med kommandot: cat  /proc/mdstat.

Jag har två SSD som kör RAID 1. Jag prova det som du skriv man den hitta inte filen.

Redigerad av kikotte
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag kör med virtual machine som kör Windows 7 (körs i virtual).

Okej.. tror jag.. du använder VirtualBox eller VMware-Player eller liknande?

Är det Windows 7 som är värddator?

Kör du en live-cd (fast som iso) med Linux som gäst?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Okej.. tror jag.. du använder VirtualBox eller VMware-Player eller liknande?

Är det Windows 7 som är värddator?

Kör du en live-cd (fast som iso) med Linux som gäst?

Jag kör med vmware esxi så allt är virtual i server dator.

Jag kör iso från store så fort jag kommer in på  Linux så gör jag mig root.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag känner inte till den produkten, VMware ESXI men då antar jag att vi kan skippa vilket operativ som är värd.

 

Som gäst har du då en VM-machine med Windows 7 på.

Den maskinens CD/DVD innehåller en ISO med Linux på, och den är satt till att vara connected vid start, så att det är Linux Live som bootar.

 

Korrekt?

 

Tror jag skulle kunna testa liknande förhållanden då..

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag känner inte till den produkten, VMware ESXI men då antar jag att vi kan skippa vilket operativ som är värd.

 

Som gäst har du då en VM-machine med Windows 7 på.

Den maskinens CD/DVD innehåller en ISO med Linux på, och den är satt till att vara connected vid start, så att det är Linux Live som bootar.

 

Korrekt?

 

Tror jag skulle kunna testa liknande förhållanden då..

Ja det stämmer.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Okej, jag har liknande förhållanden:

VMware Player

Windows XP som VM-machine

Linux Mint 17 som ISO

 

När jag bootar med Linux får jag i terminalen detta:

 

post-52940-0-81732700-1412710303_thumb.png

 

Då har jag en disk enligt:

 

post-52940-0-07271900-1412710314_thumb.png

 

Som redan påpekat ser en del Linux-distar, liksom Grub, inte RAID0 och OM då dessa distar har svårt att se virtuella diskar känner jag inte till.

Om det alltså är så att du har "fel" Linux.

 

Om du har annan virtuell disk än den SCSI jag har kan ju det spela roll.

 

Vilken dist och vilken typ av disk har du?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag får det här.

Hittar alltså inte ens "sig själv". Konstigt.

Ja då har jag inga fler uppslag.

 

Edit:

Jo, testa med Linux Mint...

Redigerad av Mikael63
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

I din live-dist ingår inte blkid, så därför får du inget resultat. Men titta efter vad du hittar i /dev/disk/by-uuid. VM-ware kan begränsa vilka diskar/partitioner du får tillgång till.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

I din live-dist ingår inte blkid, så därför får du inget resultat. Men titta efter vad du hittar i /dev/disk/by-uuid. VM-ware kan begränsa vilka diskar/partitioner du får tillgång till.

Det här är allt som jag hittar.

 

post-73763-0-42066900-1412719393_thumb.png

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 2 weeks later...

Jag hänger inte med riktigt. Försöker du mounta din (lösa?) windows-disk i en dator som är startad med en linux-live-iso i en virtuell maskin?

Varför inte bara installera på riktigt? Låter som att det är bäddat för trubbel det där.

Redigerad av m3johan
  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett nytt konto på vårt forum. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu


×
×
  • Skapa nytt...